Българката Кристалина Георгиева е 15-тата сред 100-те най-влиятелни жени в

...
Българката Кристалина Георгиева е 15-тата сред 100-те най-влиятелни жени в
Коментари Харесай

"Форбс" нареди Кристалина Георгиева на 15-то място сред 100 най-влиятелни жени

Българката Кристалина Георгиева е 15-тата измежду 100-те най-влиятелни дами в света съгласно сп. " Форбс ". В момента Георгиева е ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ).

Списанието напомня, че тя е някогашен изпълнителен шеф на Световната банка и като краткотрайно изпълняващ длъжността на Групата на Световната банка е отговаряла за изкореняването на рисковата беднотия до 2030 година

През декември 2019 година Георгиева стартира нова тригодишна стратегия за заем в размер на 5.5 милиарда $ за Украйна, а след главните ѝ цели са битката с климатичната рецесия и връзката ѝ с финансовата непоклатимост, написа още медията.

В последните 10 години опциите за основаване на въздействие и власт еволюираха и това е изключително значимо за дамите, написа. " Форбс ". Свидетели сме на невиждано " мъртво неспокойствие ", което прекатурна обичайните властови структури и разпали световно преосмисляне на половите неравенства.

Начело за девета поредна година е немският канцлер Ангела Меркел, която към момента е единствената жена – главнокомандващ в Г-20. Но политическата тежест на дамите по света се усилва и близо четвърт от дамите в класацията играят значими функции в политиката и геополитическите въпроси в страни, чието общо Брутният вътрешен продукт е 56 трилиона $.

Новият шеф на Европейската централна банка Кристин Лагард, ръководителят на американския конгрес Нанси Пелоси и ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен следват Меркел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР