Българката Кристалина Георгиева беше определена официално в петък за кандидат

...
Българката Кристалина Георгиева беше определена официално в петък за кандидат
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е кандидатът на ЕС за ръководител на МВФ

Българката Кристалина Георгиева беше избрана публично в петък за претендент на Европейския съюз за началник на Международния валутен фонд след оспорвано гласоподаване на 28-те страни членки, заяви уредникът на изборния развой, френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, представен от Франс прес.

"Г-жа Георгиева към този момент е претендентът на европейските страни. Всички ние ще подкрепим кандидатурата ѝ ", съобщи френският министър след конферентен телефонен диалог с европейските си сътрудници, който удостовери резултата от гласуването.
Шейсет и пет годишната Георгиева, основен изпълнителен шеф на Световната банка, съобщи в Туитър, че за нея е чест да бъде издигната за претендент за общоприет шеф на МВФ.

Тя получи поздравления от Брюно Льо Мер, както и от президента на Световната банка Дейвид Малпас, който сподели, че е приел молбата й за отпуск, до момента в който МВФ вземе решение по отношение на назначението й, показва ДПА.

Срокът за номиниране е до 6 септември, а управителният съвет на МВФ възнамерява да избере новия ръководещ шеф на фонда до 4 октомври.

I congratulate Kristalina Georgieva with the outcome of todays European votes. I wish her the utmost succes.
— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) August 2, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР