Българката, която тази година спечели бронз от световното първенство в

...
Българката, която тази година спечели бронз от световното първенство в
Коментари Харесай

Севда Асенова отива на полуфинал на Европейското първенство в Будва

Българката, която тази година завоюва бронз от международното състезание в Истанбул, не остави късмет на Лила Шелецки (Унгария)

Севда Асенова реализира втора безапелационна победа и се класира за полуфиналите на европейското състезание по бокс за дами в Будва, Черна гора.

Една от най-опитните български националки си обезпечи следващ орден в своята богата кариера, оповестиха от Българската федерация по бокс.

Българката, която тази година завоюва бронз от международното състезание в Истанбул, не остави късмет на Лила Шелецки (Унгария). В категория до 48 кг Асенова стигна до безапелационен триумф с 5:0 съдийски гласа (30:26, 30:24, 30:24, 30:25, 30:24). Българката сподели още от първия гонг, че разликата в класите е забележителна в нейна изгода. Тя контрираше по съвършен метод всяко деяние на противничката си, взе превес след първите два рунда и майсторски организира цялата борба.

За място на финала Севда Асенова ще се изправи против Шанън Суийни (Ирландия). Мачът ще се организира в следобедната сесия на 21 октомври.

По-късно през днешния ден предстоят още два дуела с българско присъединяване. Венелина Поптолева (52 кг) ще боксира с представителката на Чехия Нела Фрейхерова. В категория до 57 кг Светлана Каменова ще срещне Мелиса Мортенсен (Дания).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР