Българката Фани Давидова написа гневен пост във Фейсбук по повод

...
Българката Фани Давидова написа гневен пост във Фейсбук по повод
Коментари Харесай

Гражданката Фани разтърси мрежата: Като тропате хорца навсякъде, не ставате по-българи, а селяни и уругундури!

Българката Фани Давидова написа ядосан пост във Facebook във връзка зачестилите хора и ръченици по градски площади, летища, обекти от Натура 2000 и други Вижте думите, които безусловно взривиха обществената мрежа:

Уважаеми дами и господа,
Във връзка със зачестилите хора и ръченици по градски площади, летища, обекти от Натура 2000 и др, както и с непрестанните неочаквани появи на кукери, самодиви, нестинарки и така нататък.
Във връзка с непрестанното облъчване, че националната еднаквост на българите се свързва само с калпаци, ямурлуци, хорА, кукери и селски метод на живот.
Бих желала най-учтиво да припомня, че в България от най-малко 2 века, живеят също хора, принадлежащи на т.нар градска просвета. В България живеят хора, в чиито фамилии, няколко генерации обратно са високо образовани включително дамите. В България живеят хора, в чиито фамилии още от 19-ти век познават цивилизацията и нейните постижения като например баня, вътрешна тоалетна, принадлежности за хранене, обувки. Мантрата по какъв начин всички са от село, не дава отговор на действителността. Не, не всички сме от село и не всички сме първо потомство " вишис "

Бих желала също по този начин да припомня, че 90 % от българските възрожденци са богати, добре образовани градски хора.

В момента в средите на лица, претендиращи за монопол върху патриотизма е извънредно публикувано да се украсяват прасци, бицепси, глутеуси и други с портрети на бележите българи. НИТО ЕДИН от тези българи не е със селски генезис, всички до един са образовани и цивилизацията е била техния блян, а не живота на уругундур, кутригур или печенега.

Периодът, в който България е била ръководена от селяндури и хора без обучение е донесъл единствено и само беди, несгоди и цялостен крах на всички равнища.
В момента се вижда явно пропагандиране на селския генезис и метод на живот като мотив за горделивост, и само доказателство за почтеност.

Съжалявам, на тази територия живеем и други хора и е извънредно време да стартираме да отстояваме пространството и полезностите си.

Моля, спомнете си хора като Евлоги и Христо Георгиеви, Симеон Радев, Стефан Стамболов, Иван Стоянович, военачалник Данаил Николаев, военачалник Владимир Вазов, военачалник Георги Вазов, Петър Димитров, Драган Цанков, Димитър Тончев, Григор Начович, Христо Попов, Екатерина Каравелова, Димитър Пешев, Атанас Буров, ген. Никола Михов, Богдан Филов, Добри Божилов, Иван Багрянов, съвременниците ни Стефан Савов, Петър Дертлиев, Александър Джеров...

Има и такива хора.
Има и други полезности, има и други желания.
Не опълчвам едните на другите.
Само давам поръчка за съществуването ни, нали, в случай че може да се знае!!!

ПС
" Бяла Роза ", " Лиляно моме " и сходни не са остарели, умилителни национални песни. Като тропате хора на тях не ставате по-българи

Благодаря за вниманието



Източник: Петел
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР