Българката Ема Шопова, която се подвизава като дизайнер от САЩ,

...
Българката Ема Шопова, която се подвизава като дизайнер от САЩ,
Коментари Харесай

БГ дизайнерка в борба за престижна модна награда - slava.bg

Българката Ема Шопова, която се подвизава като дизайнер от Съединени американски щати, е номинирана за влиятелната фешън премия на групировката LVMH.

Тя е измежду осемте претенденти, подбрани от специалисти всред 20 полуфиналисти за влиятелната премия за млади фешън дизайнери с парична награда от 300 000 евро и една година поддръжка и менторство в стилния бизнес, предава Монитор.

Шопова и сподвижничката й Лора Лоуена са номинирани с марката си "Шопова Лоуена ". Те ще се състезават с още четири лейбъла, предлагащи дамска мода и с три от света на мъжката мода.

Така страната ни попада в листата на финалистите за първи път с българо-американската дизайнерка Ема Шопова.

Индия също е показана за пръв път от британско-индийската дизайнерка Суприя Леле.

Шопова е щерка на българи, само че е родена в Съединени американски щати. С британката Лора Лоуена се срещат в влиятелния фешън лицей "Сентрал Сейнт Мартинс " в Лондон и през 2017 година основават марката си "Шопова Лоуена ". В сбирките им вършат усещане бродирани български фолклорни претекстове.

Риана, Върджил Абло и Стела Макартни са в звездното жури дружно с Джонатан Андерсън, Крис ван Аш, Мария Грация Киури, Никола Гескиер, Марк Джейкъбс и Клеър Уейт Келър.

Те ще афишират спечелилия на гала на 5 юни в Париж.

Снимка: Jamie Stoker
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР