Българката Елена Голакова - Брукс спечели платинен медал и трофея “Най-добро вино

...
Българката Елена Голакова - Брукс спечели платинен медал и трофея “Най-добро вино
Коментари Харесай

Българка с платинен медал за вино в САЩ

Българката Елена Голакова - Брукс завоюва платинен медал и трофея “Най-добро вино - шираз ” на Winemaker Challenge 2018 в Съединени американски щати. Класацията на тази авторитетна организация бе обявена на 30 януари тази година. В същата класация на друго нейно вино е присъден златен медал.

Само преди няколко месеца (октомври 2017) Елена Голакова-Брукс получава и трофеите  “Най-добро алено вино за 2017 ” и “Най-добър шираз (сира) за 2017 ” на AWC VIENNA 2017.

На 14 февруари огромна част от света чества сантименталната обич, а ние, в България празнуваме и Трифон Зарезан – празникът на лозата и виното. И до момента в който ние зарязваме лозите, в Австралия берат гроздето. 

Какво по-хубаво от това да обединим двата празника в едно? Можем да го създадем с цветя, добра храна или положително вино, a ние ви предлагаме към това да добавите и положителната история. Историята за невероятния триумф на една млада българка, чийто професионален път я води освен далеко – в Австралия, само че и нависоко – измежду най-уважаваните в сектора й.

Елена Голакова – Брукс е родом от Лясковец и животът й е обвързван с виното и любовта към него от ранна възраст. Съдбата се погрижва тя да се озове на вярното място в верния миг и подрежда живота й по толкоз забавен метод, че все още името й е спрягано като една от най-ярките звезди на виното в Австралия. За да разбираем образно: да пробие човек в австралийското винарство е почти като да стори същото на Уолстрийт: толкоз доста положителни експерти и виновност идват от Down Under, че да бъдеш видян се изисква в действителност съществено достижение.

Пътят от Лясковец до Аделаида Елена изминава с помощта на контактите си с австралийските винари, които през 90-те години на 20 век са наети от няколко български изби, с цел да създадат виното им уместно за усета на западния пазар. Елена се оказва подготвена да превежда на австралийците в Лясковец и това се оказва решаващо за бъдещата й кариера. През 1998 година тя е към този момент в едно от най-хубавите винарски учебни заведения в света в Университета в Аделаида. Оттук нататък са нужни „ единствено “ пъклен доста учене, работа, пристрастеност и отдаденост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР