Българката Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите

...
Българката Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Диана Петкова не успя да се класира за полуфиналите в последните си два старта на Световното първенство

Българката Диана Петкова не съумя да се класира за полуфиналите на дисциплините 50 метра свободен жанр и 50 метра бруст на Световното състезание по плувни спортове в Будапеща, Унгария.

В първото си плуване за деня Петкова приключи втора в своята серия на 50 метра свободен жанр с резултат 25.97 секунди. В последна сметка обаче този резултат ѝ отреди 24-то място в крайното класиране, а напред към идната фаза по правилник не престават най-хубавите 16.

Около 45 минути по-късно българката още веднъж беше в басейна за плуването си на 50 метра бруст, само че и този тя не съумя да откри място в полуфиналите. Диана даде време от 32.32 секунди, което я остави на 33-та позиция в крайното класиране.

С тези две плувания на Диана Петкова беше поставена точка и на българското присъединяване на Световното състезание в Будапеща, като най-хубавия резултат на родните плувци бяха две 13-ти места. Постигнаха ги Любомир Епитропов на 200 метра бруст и Габриела Георгиева на 200 метра тил.

Следващото огромно съревнование за българите е Европейското състезание в Рим (11-21 август), което ще може да наблюдавате в ефира на Българска национална телевизия 3.

Междувременно Българска национална телевизия 3 ще ви покаже още и най-интересното до края на Световното състезание по плувани спортове в Будапеща, което ще продължи до 3 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР