Българка в чужбина е написала писмо до еврокомисарката по правосъдие

...
Българка в чужбина е написала писмо до еврокомисарката по правосъдие
Коментари Харесай

Нашенка прати кърваво писмо на еврокомисар в Брюксел

Българка в чужбина е написала писмо до еврокомисарката по правораздаване в Брюксел - Вера Йоурова, с копие до ръководителя на Висш съдебен съвет и министъра на опазването на здравето на България.

Дир.бг разгласява в превод част от писмото на Ивана Д. – българска гражданка с непрекъснат адрес в Република Австрия. Жената разкрива случай, който ясно приказва за скица на преплитане на частни с държавни ползи в България, и оставя следващото горчиво усещане, че елементарните жители у нас не могат да разчитат на почтено правораздаване. В сходство със Закона за отбрана на персоналните данни, ще публикуваме писмото с букви, само че документът с цялостната информация се съхранява в редакцията на организацията.

„ Завърших висшето си обучение в България през 1994 година, написа Ивана Д. Дипломиран стоматолог съм. Болно и обидно е, когато един доктор попада в лабиринтите на българското правораздаване и опазване на здравето, тъй като здравето и правото  в България са оплетени в съмнителни схеми.

През 2013 година постъпих в частната клиника „ ххх ”. Собственичката на частната клиника – доктор К.К. извърши интервенцията ми. Диагнозата е: Липоматозис регионес пелвиотрохантерика утриускве ет латус медиалес регионес генус утриускве.

След интервенцията получих затруднения и започнах да се съветвам и церя при европейски експерти. Те бяха безапелационни, че интервенцията е осъществена погрешно, а последствията от нея са необратими.

Представяте си какъв потрес бе това за мен. Нямах различен избор и заведох дело. Не търсех отмъщение. Нито правдивост. Исках единствено правораздаване!

През 2016 година заведох дело в Софийски областен съд - гражданско дело № 139 от 2016 година, на II състав, Гражданско поделение. Съдебните съвещания протекоха при извънредно нападателен звук на председателката на правосъдния състав. В претекстовете към решение от 26 юни 2017 година, арбитър Д. написа, изтъквам: " Безспорно се откри, че има съществуване на неравности в зоната на интервенцията и промени в контура на образуваните сраствания. В региона на външната част на бедрата измененията са трайни и дефинитивни. Тези промени могат да се дефинират като неудовлетворителен естетически резултат “ - стр. 8, абз. 5.

На първа инстанция изгубих делото. За мен това решение беше потрес. Как по този начин съдията хем признаваше в претекстовете на решението, че интервенцията е несполучлива, и в това време отхвърляше желае ми към лекарката като безпочвен?...

Констатациите, които направиха българските движимости лица – трима души лекари /б.а.упоменават се имената им/, също твърдяха в своите експертизи като движимости лица, че интервенцията е осъществена несполучливо, а последствията са трайни и необратими.

Вещите лица от чужбина, които аз бях заела в процеса, предоставиха същите изводи. Цитирам: " положение след липосукция - вдълбяване, талази, белези, фибрози…....промените са трайни и необратими... " - стр. 11, абз. 2.

Прилагам епикризите на: доктор Герхард Кьоглер - клиника „ Лайфейджънс ”, Виена-Австрия, Клиника Грац и " С-ТЕТИК " клиника, Дюселдорф.

По-късно разбрах  за някои странни " практики " в частната  клиника на въпросната лекарка, която ме оперира – те изясняват за какво изгубих делото на първа инстанция.

Нормално ли е частна клиника " ххх " да получи втория по величина бюджет за София-област - над З млн. лв. от НЗОК?

За последната година има десетки тъжби за скъпо платени, само че неспособно направени интервенции в тази частна клиника. В Министерство на здравеопазването и НЗОК знаят тази информация. Но всички пациенти, останали с трайни увреждания, са изгубили делата в съда. Само за 2016 година през частната клиника са минали над 5000 пациенти.

Ето за какво всички пострадали пациенти губят делата си в съда:

Адвокат И.К. първоначално е работила за частната клиника „ ххх ", след което е била определена за подуправител на НЗОК. Това ли е топлата връзка сред клиниката и милионите, които разпределя НЗОК за нея?

И още един абсурден факт – същата адвокатка е сестра на прокурор. Всички тъжби до прокуратурата през този интервал против лекарката са били парирани от брата на адвокатката. Висшият правосъден съвет скандално освободи този прокурор през месец май 2016 година от един висок пост, а сестра му – адвокатката, е била скандално уволнена от НЗОК във връзка на обвиняване, повдигнато против някогашния министър на опазването на здравето Петър Москов.

Каква е тази взаимна обязаност сред лекари, движимости лица, родственици и прокурори?!

Ще прибавя и това, че юрист от страна на лекарката по моето дело, беше някогашен областен боен прокурор, разследван за рушвет.

На процедура аз се изправих против една смазана корупционна машина. А тези правосъдни и здравни несгоди костват и доста пари.

 

Госпожо еврокомисар,

Институциите в България блокират моето предпочитание по правов път да защитя достолепието си. Предстои втора инстанция по делото. Каква е гаранцията, че гореописаната скица няма да задейства още веднъж? Аз упорствам единствено за инспекция на обстоятелствата, които експортирам.

 

Прилагам  следните документи:

 

1. Решение по дело № 139/2016 година, II състав, Софийски областен съд.

2. Експертизи на водещи европейски и български пластични хирурзи.

Медиите в България упорстват да опиша тази история с лицето си и да снимат интервенцията ми. Намирам това любознание за прекомерно кръвожадно.

Сигурна съм, че медийните изяви няма да решат въпроса.

Имам смелостта да приказвам от името на десетки хора в България, които са потърпевши като мен. С единствената вяра, че ще оказа помощ.

Надявам се на правораздаване. Затова се обръщам към вас. Вече изгубих вяра за правдивост в България. Не мисля за отмъщение – не сме в първобитно-общинния строй, където разногласията се решаваха “око за око - зъб за зъб ”. Все отново сме жители на Европа.

С почитание, Ивана Д. ”, приключва писмото си жалващата се българка.

 

Бел. ред. Писмото, с всички имена на засегнатите лица, към този момент е по бюрата на юристите от Висш съдебен съвет и специалистите от здравното министерство. Еврокомисар Вера Йоурова, обаче, е дала отговор на тъжителката преди тях. Човек се пита: Трябва ли всички български жители да се жалваме в Брюксел, тъй като у нас никой не ни обръща внимание?! Всеки втори българин се оплаква от неприятно опазване на здравето и неприятно правораздаване, даже от отвод на такова, а всеки втори политик приказва за промените и първичните " триумфи " в тези сфери. Не е ли парадоксално това?!

Истината е, че нито правосъдната ни система, нито която и да е друга неприятно работеща институция у нас, ще се реформират, в случай че хората, работещи в тях, не престават да злоупотребяват с търпимостта ни към шуробаджанащината и корупцията в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР