Българка спечели престижната награда за най-добър режисьор в сърцето на

...
Българка спечели престижната награда за най-добър режисьор в сърцето на
Коментари Харесай

Гордост: Българка получи награда в Холивуд за най-добър режисьор

Българка завоюва влиятелната премия за най-хубав режисьор в сърцето на кино индустрията - Холивуд. Документалният филм е бил част от програмата на Standalone фестивала, съобщи БългарияОнЕър.

На какво е отдадена историята?

Филмът на име  " Контролирани глътки въздух " споделя историята на две поколения дами, жертви на домашно принуждение. Негов режисьор е Ефемия Фард, а лентата е нейната дипломна работа в Нов български университет.

" Това са женски истории, които кореспондират с нещата, които се случват след затварянето на вратата, на входната врата. Това, което на открито се приказва, не е тази интимна история, която се случва у дома ", сподели Ефемия Фард.

Майка, която се пробва да резервира фамилията си живо, щерка, която върви по стъпките на майка си, и втора щерка, която е в психиатрична клиника поради ужаса, на който е била очевидец. Филмът в детайли разказва Ада, който тези три дами са преживявали всекидневно.

" Езикът на кино лентата поради това е различим и понятен в целия свят - тъй като това е общочовешкият език на тъгата на дамите и насилието, което се упражнява върху тях ", добави тя.

Самата Ефемия споделя, че е станала едно цяло с героините на своя роман и за нея работата се е трансформирала в задача.

" Макар че получих премията за найдобър режисьор и в Холивуд, и в Индия, не мисля, че режисирах. Това беше същинският живот и аз го оставих да потече във кино лентата подобен, какъвто е ", безапелационна е тя.

Междувременно надарената режисьорка към този момент работи над бъдещия си план, който още веднъж ще показа тематиката за домашното принуждение, само че с един положителен край.

Снимка: HiLife

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР