Българка получи награда EMMY за работата си в последния до

...
Българка получи награда EMMY за работата си в последния до
Коментари Харесай

Една варненка с най-престижната награда за „Игра на тронове“! Ето защо отличиха Кая Жабар

Българка получи премия EMMY за работата си в последния досега сезон на паметния сериал „ Игра на тронове “, заяви Радио Варна.

На церемонията в Лос Анджелис в събота родената във Варна Кая Жабар беше отличена в категория специфични образни резултати като „ motion control supervisor “  на 4 от сериите, излъчени през 2017-а. През 2015-a тя печели в същата категория („ Outstanding Special Visual Effects “)  като цифров художник в екипа на студиото за визуализации The Third Floor.

С тапия по 3D цифрова анимация от университета Хартфордшър в Англия, Жабар е работила в най-хитовите продукции в последните години, като,,Доктор Стрейндж ”,,,Лигата на справедливостта ”, най-новия филм от поредицата Междузвездни войни, както и най-гледания сериал на HBO –,,Игра на тронове ”, който тя дефинира за връх на своята кариера дотук.

„ Кая завоюва още една премия Еми! Този път като „ шеф “. Игра на тронове 7 сезон! “, написа във Facebook майката на Кая – оперната певица Андриана Йорданова.

С епизода,,Отвъд стената ”, за който е наградена варненката, сериалът надмина конкуренцията, с помощта на завладяващите фрагменти, които приковават интереса на публиката, и завоюва своята шеста поредна премия в категорията.

„ Огромни поздравления на екипа за още една доста заслужена победа. Беше наслаждение и привилегия да допринеса към това Херкулесово изпитание “, написа в профила си в Linked in Кая.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР