Българка грабна короната за най-красива омъжена жена в Европейския съюз.

Българка грабна короната за най-красива омъжена жена в Европейския съюз. ...

Българка е най-красива в ЕС.

Българка грабна короната за най-красива омъжена жена в Европейския съюз. Майката на три деца Яна Средкова спечели приза в конкурса MRS Europe 2019, който ще се проведе в началото на октомври на Канарските острови, научи HotArena.

Общо 25 участнички се борят за престижното отличие, но само нашенката успя да стъпи на върха.

„Победата беше неочаквана за мен, тъй като конкуренцията е много сериозна. Повечето участнички бяха с три деца и имат сериозни професии.

Конкурсът тази година беше посветен на борбата с домашното насилие. Имаше дебати по темата, а всяка от нас изнесе докла, като аз впечатлих журито с моя”, споделя още Средкова.
Големият фурор настъпва, когато трябва да представи таланта си. Тя облича национална носия и изпълняла ръченица, с което грабва сърцата на съдиите, пише „България днес”.

„Чужденците много харесват народните ни танци и този път не беше изключение”, казва още най-красивата омъжена българка в ЕС.

В последния кръг от състезанието, Яна и останалите участнички се представят в три тура–дефилиране с народни носии, любим спорт и официални рокли.

„В спортната част заложих на таебо, защото от време на време тренирам този спорт и ми допада. Когато ме обявиха за победител не можех да повярвам. Наистина беше много неочаквано.

Когато чух името си, полетях от щастие. Усещането е невероятно”, признава още Яна, която е новата „Мисис Европейски съюз”.

Средкова похвали организаторите от надпреварата, че са се справили отлично и са се погрижили участничките да си прекарат добре на конкурса. Тя не знае кой е следващият конкурс, на който ще представи страната ни, но мисли до края на годината да си даде почивка.
 

Източник: hotarena.net