Българка е пострадала при пожарите в района на Атина, съобщи

...
Българка е пострадала при пожарите в района на Атина, съобщи
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на пострадалата при пожарите в Гърция българка

Българка е потърпевша при пожарите в региона на Атина, заяви посолството ни в гръцката столица. Жената е с изгаряния в болница, няма заплаха за живота й. Във връзка с пожарите в Гърция в дипломатическата ни задача в Атина е образуван спешен щаб, който е разполагаем на българските жители, пътуващи или пребиваващи там. Броят на жертвите надвиши 60 души, десетки са в неопределеност, стотици са в болница. В Гърция е разгласен тридневен печал.

 © Българска телеграфна агенция
Огнен пъкъл, който се трансформира в призрачен сън, по-страшен и от пожарите на Пелопонес през 2007-а. В нощта на понеделник против вторник, хиляди поданици на градчета към Атина и туристи попадат в клопката на пламъците. Три съвсем по едно и също време пламнали огнища - съгласно гръцките управляващи, човешка интервенция е доста евентуална.

Стихията изпепелява минимум 1000 къщи. Рано е да се приказва за размера на вредите, тъй като въпреки и част от огнищата да са потушени, други не престават да горят с цялостна мощ.

Районът на Рафина и градчето Мати на към 30 км от столицата, са най-тежко наранени. Кадрите с хората, потърсили избавление на плажа, обиколиха медиите по целия свят.
Никос Ставринидис, оживял: Всичко се случи толкоз бързо... Морето беше единственото ни избавление. Опитахме се да влезем допустимо най-навътре, само че имаше огромни талази, както и течение. Във въздуха имаше толкоз доста пушек, че не виждахме нито едно от градчетата. Нищо не виждахме. Това, което в никакъв случай няма да не помни, е по какъв начин хора към мен се давеха. Виждаш ги и не можеш да им окажеш помощ. Това е ужасна покруса.
Група от 24-ма души не съумяла да стигне до водата. Намират ги прегърнати - на по-малко от 100 метра от плажа. Издирването на оживели продължава. Редица страни откликнаха на апела на гръцките управляващи да изпратят помощ в гасенето на пожарите. Силен вятър, обаче, затруднява преодоляването на огъня. Надеждата на локалните е, че предстоящият по-късно през днешния ден дъжд ще помогне в оправянето със стихията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР