България заяви подкрепата си за европейската интеграция на ГрузияБългария отново

...
България заяви подкрепата си за европейската интеграция на ГрузияБългария отново
Коментари Харесай

Караянчева: България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия

България съобщи поддръжката си за европейската интеграция на Грузия България още веднъж съобщи поддръжката си за европейската интеграция на Грузия . Това стана ясно от думите на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева след срещата с грузинския й сътрудник Иракли Кобахидзе, който е на посещаване у нас.
 Народно заседание

„ Изразяваме още веднъж цялостна поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Република Грузия и поздравяваме грузинския народ за избора му да включи в конституцията си своето предпочитание за европейска интеграция и участие в НАТО. Грузия е основен външно политически сътрудник на България, както Черноморския район, по този начин и в Южен Кавказ и, несъмнено, в източното партньорство “, разяснява Караянчева.
 Народно заседание
 
България приветства задълбоченото съдействие в инфраструктурната съгласуваност сред Европа и Азия, добави ръководителя на Народно събрание.-->
 
„ Тя ще докара до подсилване на стабилността и икономическото богатство на двете страни. Грузия е стратегически сътрудник на Европейски Съюз във връзка с повишение на сигурността на енергийните доставки и диверсификацията “, съобщи Караянчева.
 Народно заседание

Срещата сред Караянчева и Кобахидзе се състоя  в Народното събрание, а по-рано денем двамата сервираха цветя пред паметника на незнайния войник в София.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР