България завоюва медал още в първия ден на Световното първенство

...
България завоюва медал още в първия ден на Световното първенство
Коментари Харесай

Първо отличие за България на световното по таекуондо

България завоюва орден още в първия ден на Световното състезание по таекуондо в Египет. В категория до 65 кг при момчетата, възпитаникът на клуб " Сунг - ри Ботевград "  Кристиян Златев завоюва бронзово отличие.

В първия си мач Златев се наложи с 10:6 над Данил Мятлушка от Беларус, а на четвъртфинала победи представителя на Казахстан Акмади Нурхасим с 14:6. На полуфинала българинът отстъпи пред руснака Георгий Боровиков с 0:4 и по този начин остана с бронзовото отличие.

С този незабравим триумф страната ни стартира присъединяване си на третото международно състезание за кадети в Шарм ел Шейх, което започва през днешния ден и продължава до 28 Август.

Председателят на БФТ- WTF Слави Бинев също е в Египет, освен в поддръжка на българския отбор, само че към този момент и в качеството си на първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз.

На Световното състезание България ще бъде показана от 7 бойци, а в идващите дни за триумф ще се борят - Христо Богданов, Християн Георгиев, Даниел Ладжев, Денис Димитров, Светлозара Увакова и Алескандър Джорджев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР