България зависи над 80% от руския газ. За каква диверсификация

...
България зависи над 80% от руския газ. За каква диверсификация
Коментари Харесай

Мартин Димитров за спрения газ: Това е опит на Москва да разедини ЕС

България зависи над 80% от съветския газ. За каква диверсификация приказват от ГЕРБ, в случай че сме толкоз подвластни. Минаха 12 години, а интерконекторът с Гърция не е подготвен, а той е въпрос на национална сигурност. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Комисията по енергетика в Народно събрание и народен представител от  Демократична България Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на.

По думите му би трябвало проектът на държавното управление да бъде показан пред Народно събрание или пред комисията по енергетика. " Правителството би трябвало да обезпечи газ до май, по-късно Европейска комисия ще направи енергиен съюз ", счита още той.

Димитров е безапелационен, че Москва е нарушила договорът за доставка на гас едностранно и България би трябвало да си потърси правата в трибунал. " Това е опит на Москва да разедини Европейски Съюз, това е опит да се намеси във вътрешните работи на България и да разклати държавното управление ", счита Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на и добави, че не е чул други страни от Европейски Съюз да са декларирали, че ще заплащат в рубли.

Умната позиция е България да си създаде незабавен порядък, тъй като не може да се разчита на Русия - те нападнаха Украйна, макар че обясняваха по какъв начин няма да го създадат.

Попитан за какво счита, че след произнасянето на Арбитражен съд би имало реакция от Русия, той съобщи: Не чакам реакция, а отплата. Целта на Кремъл е да се внася в допълнение напрежение и се реализира.

Не съм склонен с изявлението на Румен Радев от през вчерашния ден, това не е механически въпрос от страна на Русия, безапелационен е още Димитров. Попитан дали вижда синхрон,между дейностите сред Радев и Борисов, той съобщи, че няма да разяснява.

Той бе безапелационен, че има опция за договаряне на други възможности.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР