България завърши с шест медала на Европейския олимпийски младежки фестивал

...
България завърши с шест медала на Европейския олимпийски младежки фестивал
Коментари Харесай

Шест отличия за олимпийските ни надежди в Банска Бистрица

България приключи с шест медала на Европейския олимпийски юношески фестивал в Банска Бистрица, Словакия. В последния ден три сребърни оценки извоюваха Божидар Златанов на прескок и успоредка в спортната гимнастика и младежките ни волейболни национали.

Воденият от Мартин Стоев отбор загуби финала в шампионата, оценен от експертите като миниевропейско състезание. В решителния мач за златните медали българите паднаха от Италия с 0:3 гейма (-20, -21, -23). Бронзът остана за Чехия след победа над Турция с 3:1.

През целия шампионат " лъвчетата " отстъпиха единствено пред италианците, от които изгубиха и в предварителната група също с 0:3.

Божидар Златанов завоюва два сребърни медала и стана най-успешният българин на олимпийския фестивал. Той заслужи второто място на прескок с 14,133 т., където златото с 14,333 т. сграбчи Йоона Рейман (Фин). Златанов остана " сребърен " и на успоредка с 13,466 т., а първенец с 13,566 т. стана Юка Оле Нисинен (Гер).

Бронзови оценки завоюваха спортистите Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и Ирен Саръбоюкова в скока на височина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР