България завърши на девто място нв класирането по медали на

...
България завърши на девто място нв класирането по медали на
Коментари Харесай

България на девето място в класирането по медали на Световното по биатлон

България приключи на девто място нв класирането по медали на Световното състезание по биатлон в Йостерсунд (Швеция). Така за първи път след Осърбле 1997 сме в Топ 10. Тогава Екатерина Дафовска завоюва бронз в самостоятелната дисциплинираност на 15 км и заехме осмо място. Най-добрите ни класирания по медали са две пети места - през 1989 и 1991 години.
 Министър Кралев с приветствен адрес до международния вицешампион по биатлон Владимир Илиев
Министър Кралев с приветствен адрес до международния вицешампион по биатлон Владимир Илиев

" Благодаря ти за страстите и насладата, които донесе на цяла България! "

В всеобщия старт на 15 км през вчерашния ден Илиев остана 29-и, като не съумя да си направи подарък на рождения си ден. Българинът имаше малшанс на старта. Той счупи щеката си след конфликт с френската звезда Мартен Фуркад.

Фуркад, който този сезон се показва едва, затворил българина малко след старта на последната дисциплинираност от международното състезание. Проблемите на Илиев продължиха и по време на дистанцията, която за него стартира с 3 неточности в първата пукотевица от състояние лежащ. Тогава стана ясно, че троянчанинът няма да може да се показа на равнище. В идващите три стрелби Владко позволи още 5 неточности и по този начин приключи предпоследен 29-ти с 8 пропуща. Фуркад остана 24-ти.

Първи финишира италианецът Доминик Виндиш. Той стигна до последната пукотевица 11-ти, само че уцели всички цели и приключи с непредвидена победа с време 40:54.1 минути и три неточности. Лидерите преди последната пукотевица - Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) и Дмитрий Пидручни (Украйна) се провалиха тотално. Бьо записа нула и направи пет наказателни обиколки, а Пидручни съумя да смъкна единствено една цел.

Среброто остана е за французина Антонен Гигона, който изостана с 22.8 секунди и направи три неточности. Трети финишира австриецът Юлиан Еберхард на 23.3 секунди и четири неточности.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР