България завърши на десетото място на световното първенство по футбол

...
България завърши на десетото място на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

България завърши на десето място на световното по футбол за бездомни

България приключи на десетото място на международното състезание по футбол за бездомни хора в Осло. " Отборът на вярата " загуби с 2:5 от Австрия в разногласието за деветото място, който беше и мач за установяване на носителя на Купата на Армията на спасението.

Заемането на десетото място от 45 тима е второто най-хубаво показване на страна в историята на международното за бездомни. Върхът остава деветото място от 2015 година.

Двубоят с Австрия беше оспорван, като противникът съумя да поведе, само че с головете на Петър Асенов и Сами Дуков България направи поврат до почивката. В началото на втората част австрийците изравниха.

Последва комплициране при осъществяване на свободен удар, като националите чакаха, че той ще бъде в тяхна изгода, само че в последна сметка извърши състезател на противника и негов съотборник остана самичък против вратаря и означи. Четвъртият гол за Австрия беше осъществен от дузпа. Българският състав се обезвери, защото до края на дуела оставаше към една минута и малко по-късно позволи и пето попадение във вратата си.

България завоюва осем от тринадесетте си мача в Осло – против Гренада (6:3), Израел (12:1), Зимбабве (8:4), Словения (12:4), Италия (6:1), Норвегия (7:6), Южна Африка (4:3) и Румъния (4:3). Съставът завърши с голова разлика 73:61.

В тима, воден от Кирил Кюлев, бяха играчи от три обитаеми места - Севдалин Тичалиев, Алекс Кочев и Димитър Любенов от Сливен, Сами Дуков и Димо Стефанов от Стара Загора, Петър Асенов, Крум Маринов и Траян Кирилов от София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР