България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за

...
България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за
Коментари Харесай

България затваря границите си за чужденци до 17 април


България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски жители или идват от следните държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Англия и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария,

Изключение има за българските жители, членове на техните фамилии и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на страната.

Това оповестиха от Главна дирекция „ Гранична полиция “ и прецизираха, че краткотрайното ограничаване важи за всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства.

На границата ни с Румъния край Русе трафикът е натоварен на излаз за товарни коли, а край Видин е претрупан на вход. Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

По информация на румънските гранични управляващи, от 25 март български жители, които пътуват за Румъния, подлежат на наложителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни коли.

Границата ни с Гърция е прекратено прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ заради затруднение на епидемиологичната конюнктура на гръцка територия. На останалите гранични пунктове за влизане краткотрайно се пропущат единствено непознати жители, които живеят или работят в Гърция, което би трябвало да се удостовери на границата с формален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На границата ни със Сърбия на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ трафикът на товарни коли е естествен. На двата пункта от сръбска страна не се пропущат пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления, в това число и сръбски жители. Преустановeно е прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стразимировци “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “.

На влизане в Северна Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “. На излизане от страната пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Деве хълм “. По информация на македонските гранични управляващи, няма да бъдат пропускани празни товарни коли от 22 ч. до 7 ч. в двете направления.

На границата с Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ трафикът на товарни коли е естествен. За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители.

Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничаване за водачи на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е прекратено прекосяването на български товарни коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР