България заслужава управление, което да решава всички големи проблеми, пред

...
България заслужава управление, което да решава всички големи проблеми, пред
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Сигурност, законност и растеж - България ...

" България заслужава ръководство, което да взема решение всички огромни проблеми, пред които сме изправени. Затова ще се ръководим от трите целта, които сме сложили пред нас -  сигурност, правда и напредък. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в тирада на първото съвещание на 48-то Народно заседание.

България е изправена пред множества рецесии , само че три са фундаментални, съгласно нас. На първо място това е геополитическата спазъм, която се случва с нас. Нейната остра фаза стартира с експанзията на Путин в Украйна. Но тази експанзия не е двустранен въпрос. Тя е най-острата част на един предел към нова ера, която, за жалост, острото опълчване на интернационалната сцена  е все по-определящо в интернационалните връзки. 

" Агресията на Путин не е единствено опит за завладяване на територия на прилежаща страна. Това е опит за пренаписване на разпоредбите, по която действа интернационалната система. Това е опит за преразглеждане на архитектурата, в която ще действат страните от Източна Европа. Неслучайно в навечерието на тази експанзия в Народното събрание получихме послание от съветското държавно управление, в което се приканва преразглеждане на интернационалната сигурност – да преразгледаме съюзите, в които се намираме, тъй като по този начин Москва желае ", съобщи още той.

" Мирът няма да кондензира като роса, в случай че го повторим три пъти. Опитите да назоваваме войната по различен метод не работят. Ние не можем да си затваряме очите за тази война и тази нова ера. Не е задоволително кажем, че България е за мир, той ще настъпи. За страдание това по този начин не става. Замитането на тематиката за войната под килима не е въпрос дали си военнолюбец или не, а е въпрос дали си виновен към реалноститите или не. Има един явен отговор – България би трябвало да сложи в центъра своята сигурност единствено в границите на съюзите, към които принадлежим, да сме дейни и виновни членове, а не да се опитаме да водим политика на неутралитет, мислейки си, че по този начин нас ще ни отмине тази световна геополитическа спазъм ”, уточни още той.

Вторият фундаментален проблем, по думите на съпредседателя на Демократична България, е политическата рецесия, сковала страната. Според Иванов, ръководството на служебни държавни управления към този момент не е изключение, а по-скоро все по-устойчива наклонност. В лоното на всичко това е корупцията, счита още той.

Като приоритет той уточни подсилване на отбранителните ни качества, няма избор сред обществени ограничения и националната сигурност, би трябвало и двете, посочи Иванов.

" В България има проблем на модел систематична корупция и без да я решим, няма по какъв начин да затворим всички порти за въздействие на Кремъл. Това ще е аксиома за каквито и има за сформиране на държавно управление ", разяснява още той.

Без да реформираме правораздаването няма да можем да решим политическата рецесия, а и тъй като жителите няма да ни разрешат.

На трето място Христо Иванов сложи комплексът от стопански компликации, пред които сме изправени. 

" Компромиси с посоката за развиване на страната няма да вършим. България може да направи огромен скок в развиването си, стига да има повече окуражени хора. Дайте да го създадем дружно, тъй като страната ни го заслужава ", приключи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР