България засили с жандармерия контрола по границата с Турция заради

...
България засили с жандармерия контрола по границата с Турция заради
Коментари Харесай

Младен Маринов съобщи лоши новини от Капитан Андреево СНИМКИ

България ускори с жандармерия контрола по границата с Турция поради скупчване на имигранти в региона на Одрин. За това, че вътрешният министър е отишъл на място, заяви първо БЛИЦ

Към момента няма опити за прекосяване на нашата граница. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи Нова тв.



„ Ситуацията на територията на Турция е тревожна. Има засилено придвижване на мигранти посока Гърция и България. Към момента на нашата граница няма опити за прекосяване.



Проблемът към този момент е на гръцката граница. Колегите там се пробват да не позволяват нелегално прекосяване. Това е проблем, който постоянно може да се разрасне. По отношение на миграцията не би трябвало да се търси политически ефект”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.



Маринов добави, че на границата с Турция са съсредоточени задоволително сили, а при потребност, могат да се включат и спомагателни сили от армията. Младен Маринов увери, че поддържа непрекъсната връзка с министъра на защитата Красимир Каракачанов.



От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че засиленото полицейско наличие ще остане на границата с Турция до момента в който е належащо.



Заради засиления граничен надзор има скупчване на коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ".



Засега българските гранични управляващи твърдят, че няма засилен напън към българската граница.



По-рано денем българският министър председател предизвести, че има действителна заплаха за страната ни от задаващата се нова бежанска вълна.

Жандармерията е изпратена по границите, а армията също е подготвена да се включи в опазването на територията ни с 1000 души.

Като цяло арестуваните за нелегално прекосяване на границата са по-малко, опитите са единични, само че имаме планове и следим деликатно ситуацията. Имаме подготвеност да реагираме при засилен напън, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, представен от Труд бг.

Директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ гл. комисар Светлан Кичиков заяви, че през изтеклото денонощие е имало опит за прекосяване на границата отвън зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт, само че е предотвратен в точния момент. Взимаме ограничения и засилихме контрола в това число и на влизащите рейсове, с цел да предотвратим и дребното опити за нелегално прекосяване, които вероятно биха били подхванати чрез МПС, съобщи Кичиков.

В отговор на журналистически въпрос министър Маринов изрази позиция, че опасността, обвързвана с коронавруса е сериозна, само че е ненужно нагнетяването на напрежение и всяването на суматоха, които провокират отрицателни реакции измежду обществото, презапасяване със артикули и храни. Не би трябвало да се подценява обстановката, само че не би трябвало да позволяваме суматохата да провокира повече вреди в сравнение с самия вирус. На стадия са подхванати нужните ограничения, щабът всеки ден заран и вечер оповестява настояща и справедлива информация. Към момента няма установен случай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР