България засили с жандармерия контрола по границата с Турция заради

...
България засили с жандармерия контрола по границата с Турция заради
Коментари Харесай

Младен Маринов съобщи лоши новини от Капитан Андреево

България ускори с жандармерия контрола по границата с Турция поради скупчване на имигранти в региона на Одрин. За това, че вътрешният министър е отишъл на място, заяви първо БЛИЦ

Към момента няма опити за прекосяване на нашата граница. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи Нова тв.

„ Ситуацията на територията на Турция е тревожна. Има засилено придвижване на мигранти посока Гърция и България. Към момента на нашата граница няма опити за прекосяване.

Проблемът към този момент е на гръцката граница. Колегите там се пробват да не позволяват нелегално прекосяване. Това е проблем, който постоянно може да се разрасне. По отношение на миграцията не би трябвало да се търси политически ефект”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Маринов добави, че на границата с Турция са съсредоточени задоволително сили, а при потребност, могат да се включат и спомагателни сили от армията. Младен Маринов увери, че поддържа непрекъсната връзка с министъра на защитата Красимир Каракачанов.

От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че засиленото полицейско наличие ще остане на границата с Турция до момента в който е належащо.

Заради засиления граничен надзор има скупчване на коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ".

Засега българските гранични управляващи твърдят, че няма засилен напън към българската граница.

По-рано денем българският министър председател предизвести, че има действителна заплаха за страната ни от задаващата се нова бежанска вълна.

Жандармерията е изпратена по границите, а армията също е подготвена да се включи в опазването на територията ни с 1000 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР