България Защо Саудитска Арабия е толкова важен партньор за България

...
България Защо Саудитска Арабия е толкова важен партньор за България
Коментари Харесай

Защо Саудитска Арабия е толкова важен партньор за България

България Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео) Двете страни приготвят съглашение за съдействие в региона на стопанската система, инфраструктурата, селското стопанство, туризма, високите технологии и нововъведенията 29 януари 2020, 19:21  Пожар остави цялостен квартал без ток в Бургас (Видео)
Пожар остави цялостен квартал без ток в Бургас (Видео)
 Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео)
Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео)
 Осем в ареста след акцията в Комисията по <a href=хазарта " >
Осем в ареста след акцията в Комисията по хазарта
 Слави Трифонов учредява нова партия
Слави Трифонов учредява нова партия
 Васил Божков със 7 обвинявания, търсят го
Васил Божков със 7 обвинявания, търсят го
 Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под наблюдаване в болница
Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под наблюдаване в болница
 Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец
Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец
 Парламентът одобри промени в Закона за <a href=хазарта на първо четене " >
Парламентът одобри промени в Закона за
хазарта на първо четене

еним взаимоотношенията с България. За нас страната е доста значим сътрудник в границите на Европейския съюз. Това съобщи министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд по време на среща с премиера Борисов.

Телефонът на Безос бил хакнат от този на саудитския принц

Гърция и Турция в словесна война по тематиката "Либия "

Министър-председателят ни и Негово Височество принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд отделиха особено внимание на положителното енергийно съдействие сред двете страни.

Борисов изрази удовлетворение от присъединяване на Обединение "Консорциум Аркад " по строителните действия за разширението на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз " ЕАД от българо-турската граница до българо-сръбската граница.

"Така имаме огромна опция и за диверсификация, и за това България още веднъж да се върне на газовата карта като районен център за газоразпределение на Балканите ", обърна се министър председателят към външния министър.

В рамките на срещата

двамата разискаха задълбочаване на открития политически разговор и на положителното съдействие в сферите на стопанската система и вложенията, сигурността, битката с тероризма, високотехнологичните браншове, енергетиката, земеделието и туризма.

"Саудитска Арабия е доста значим сътрудник за България ", подчертава министър председателят Борисов по време на срещата.

Daily Sabah: Турско-руския валс

Той даде висока оценка на ролята и въздействието на Кралството в районен и световен проект и означи желанието на страната ни за развиване на взаимноизгодни връзки в области от стратегическа значимост за двете страни.

"България поддържа Кралство Саудитска Арабия по целите на неговата стратегия за председателство на Г-20 през тази година ", посочи българският министър-председател.

Той добави, че двете страни споделят сходни визии и позиции по голям брой интернационалните въпроси.

"В този подтекст сме заинтригувани да развиваме съдействие в области от общ интерес заради геополитическа значимост и взаимосвързаност на нашите райони ", добави министър председателят Бойко Борисов.

Коя е базата, която Борисов посети в Египет

По време на срещата той уточни, че удостоверение за безапелационната воля за издигане нивото на връзките сред двете страни, е към този момент функциониращото посолство на България в Рияд. Неговата работа дава позитивни резултати и основава спомагателни условия за доста улеснение на двустранния разговор и търговско-икономическото съдействие.

"Посещението Ви е алегоричен знак и към саудитския бизнес за по-нататъшно ползотворно партньорство в редица браншове ", обърна се министър председателят към външния министър на Кралството.

Доказателство за напредъка в връзките е растежът на двустранната търговия с 49% през интервала януари-октомври 2019 година Спрямо същия интервал на 2018-а като доближава 93,3 млн. Щатски долари. Очертани бяха и положителните благоприятни условия за увеличение на българския експорт за Кралството.

В рамките на срещата министър-председателят Борисов насочи и покана към престолонаследника Негово Кралско Височество принц Мохамед Бин Салман Ал Сауд да посети страната ни, с цел да бъдат разисквани още по-задълбочено пътищата за в допълнение активизиране на двустранното съдействие.

Перспективите за задълбочаване на съдействието в региона на високите технологии, образованието и нововъведенията пък бяха във фокуса на срещата на президента Румен Радев на "Дондуков " 2 с принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

Двете страни приготвят съглашение за всеобхватно съдействие за развиване на връзките в региона на стопанската система, инфраструктурата, селското стопанство, туризма, високите технологии и нововъведенията.

Президентът Радев открои капацитета на страната ни да притегля вложения в енергетиката и бързо разрастващите се у нас браншове като осведомителни технологии, програмиране, промишлеността на финансовите технологии и защитата.

По думите му методът на Саудитска Арабия за поощряване на качественото обучение, в което се влага съвсем 10 % от Брутният вътрешен продукт на страната, е извънредно потребен и може да бъде образец по какъв начин една страна влага в своето бъдеще.

Според Румен Радев с качественото здравно обучение, което предлага, и най-хубаво съответствие сред цена и качество, България може да притегля повече студенти от Саудитска Арабия в тази сфера.

По време на срещата са били разисквани и въпроси, свързани със стабилността в района на Близкия Изток, битката с тероризма и дейния двустранен политически разговор в разнообразни сфери.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Какви
бонуси си раздадоха в Национална агенция за приходите и НЗОК  1 2000 евро еднократно за всяко новородено дете в Гърция  1 Спира продажбата на месечни винетки от 2 февруари  1 3 млн. души признават че играят хазарт у нас --> Пaрите ни  Какви <a href=бонуси си раздадоха в Национална агенция за приходите и НЗОК " /> Какви бонуси си раздадоха в Национална агенция за приходите и НЗОК  2000 евро еднократно за всяко новородено дете в Гърция 2000 евро еднократно за всяко новородено дете в Гърция  Спира продажбата на месечни винетки от 2 февруари Спира продажбата на месечни винетки от 2 февруари  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец Ще се върнат ли от чужбина за 1200 лв. на месец  <br> <strong> 10 неща </strong>, които може би не знаете за <strong> Византийската империя </strong> <br>
10 неща , които може би не знаете за Византийската империя
 <br> <strong> Аладжа манастир </strong> - едно прелестно място в България <br>
Аладжа манастир - едно прелестно място в България
Последни  Първи случай на ковид във Финландия Първи случай на ковид във Финландия  Пожар остави цялостен квартал без ток в Бургас (Видео) Пожар остави цялостен квартал без ток в Бургас (Видео)  Екологичен потенциал ратифицира договорката за Brexit (Видео) Екологичен потенциал ратифицира договорката за Brexit (Видео)  Тръмп даде обещание Тръмп даде обещание " славно бъдеще " за американската промишленост  Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео) Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за...  Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай  Осем в ареста след акцията в Комисията по <a href=хазарта " /> Осем в ареста след акцията в Комисията по
хазарта  <p>Девет участника в новия сезон на <strong><span style= Девет участника в новия сезон на „ Като две капки...  Слави Трифонов Слави Трифонов учредява нова партия  Специална игра изпраща фен на KINO NOVA в Холивуд Специална игра изпраща фен на KINO NOVA в Холивуд  Васил Божков Васил Божков със 7 обвинявания, търсят го  Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е " безусловно...  Турист падна от лифта в Пампорово Турист падна от лифта в Пампорово  <p>Тези две <strong>малки панди</strong> ще ви стоплят сърцето (СНИМКИ)</p> Тези две дребни панди ще ви стоплят сърцето (СНИМКИ)  <p>И най-продаваният модел на VW е&hellip; наденица</p> И най-продаваният модел на VW е… наденица  Международното летище в Катманду, Непал Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците  Ухан, Китай Трима българи, завърнали се от Китай и Тайланд, под...  <p>Какви деца са били днешните носители на Промяната</p> Какви деца са били днешните носители на Промяната  Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост  <p>Замърсяването на въздуха &ndash; какво вършат съседите</p> Замърсяването на въздуха – какво вършат съседите Всичко от през днешния ден Виц на деня Прокурорът към обвинената: - Госпожо, като сложихте миша отрова в яденето и го дадохте на мъжа си, изпитахте ли скрупули на съвестта? - Да. -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче Водещи вести  Екологичен потенциал ратифицира договорката за Brexit (Видео) Екологичен потенциал ратифицира договорката за Brexit (Видео)  Първи случай на ковид във Финландия Първи случай на ковид във Финландия  Тръмп даде обещание Тръмп даде обещание " славно бъдеще " за американската промишленост  Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай Българи търсят помощ от Европейски Съюз, с цел да изоставен Китай  Весо Овчаров Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите  Владислав Горанов Горанов: Фиксираният курс лев-евро не би трябвало да се трансформира  <p>Замърсяването на въздуха &ndash; какво вършат съседите</p> Замърсяването на въздуха – какво вършат съседите  Хотелиери и ресторантьори блокираха Орлов мост

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР