България започна с победа участието си на Европейското първенство по

...
България започна с победа участието си на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Успешно начало за България на Европейското по баскетбол в София

България стартира с победа присъединяване си на Европейското състезание по баскетбол в дивизия " В " за девойки до 16 години, което започва през днешния ден в София. В зала " Универсиада " българките се постановиха над Украйна с 67:63 (15:22, 21:14, 15:12, 16:15) в дуел от група " D ". В началните минути преимуществото бе на страната на украинките, само че още при започване на втората четвърт българският тим сподели, че има всички причини, с цел да се опълчи на противника си. На почивката резултатът бе еднакъв - 36:36, само че през вторите 20 минути младите баскетболистки на Лъчезар Коцев направиха по този начин, че те да задават темпото на игра.

Двата тима въпреки всичко си размениха на няколко пъти водачеството при започване на последната четвърт, само че България подпечата триумфа си след тройка на Микаел Дамянова 34 секунди преди края. С най-вече точки за България приключи Илияна Георгиева, която означи 25 и взе 10 битки. Дамянова прибави 14 точки и 13 битки, а с 11 точки и 14 битки остана Анастасия Калева. 11 точки за българките осъществя и Ванина Василева. За Украйна Ивхения Путра осъществя 16 точки, а Олександра Семенчук добави 11.

Следващият мач на България на шампионата е на следващия ден от 18:15 часа, още веднъж в зала " Универсиада " против Холандия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР