България загуби с нула на шест от Англия на терена,

...
България загуби с нула на шест от Англия на терена,
Коментари Харесай

Харалан Александров: В България има невинно расистко общество

България загуби с нула на шест от Англия на терена, само че сякаш отвън него загубихме доста повече - самочувствие и престиж. " Мисля, че се получи нещо като ехтене резултат, поредност от отблясъци в изкривени огледала ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.


Към футбола има свръхочакване на нацията да носи мотиви за национална горделивост. В момента нацията ни се оправя много обичайно, а представянето на националния тим трагично изостава.
Харалан Александров: Вижда се едно много примитивно държание на развихрили се лумпени, което няма по какъв начин да не ни накара да се усещаме зле и да се засрамим.
По негово мнение и " възпаленото " английско общество има потребност да търси доказателства за това какъв брой неприятни са европейците. Този късмет им е бил препоръчан на тепсия в лицето на хулиганите.

Ползата от тази неприятна история е слагането на въпроса за расизма и въпросът за общността. Сега успяхме да забележим по какъв начин наподобява гетото на нашата нация.
Харалан Александров: В България има почтено расистко общество. Не си дава сметка за това, че е расистко. Ние се считаме за толерантни, за загрижени, за доброжелателни. Имаме исторически доказателства за това, с които се гордеем изборно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР