България загуби с 0:1 от Норвегия в среща от група

...
България загуби с 0:1 от Норвегия в среща от група
Коментари Харесай

Приказката свърши! Паднахме от Норвегия в Осло

България загуби с 0:1 от Норвегия в среща от група 3 на Дивизия " C " от Лигата на нациите. Мачът, който се игра на стадион " Улеваал ", ще се запомни със икономисан червен картон за Джошуа Кинг от домакините през втората част, както и с голям негов пропуск. Това бе първа загуба за " трикольорите " в новия шампионат на УЕФА, като те към този момент заемат втората позиция в класирането на своята група с 9 точки, колкото има и днешния им противник, само че той е с по-добра голова разлика.

Срещата стартира равностойно, като в първите домакините владееха повече топката.

Първата голова обстановка пристигна в 10- ата минута, като тя се откри пред Норвегия, а с пропуск се регистрира Джошуа Кинг, който стреля над вратата на Пламен Илиев.

Домакините започнаха да пресират все по-силно българските футболист, като ситуациите пред вратата на Пламен Илиев валяха едно след друго.

В 19-ата минута футболист на скандинавците центрира остро в наказателното поле на България, а за наше благополучие нямаше кой да засече топката.

Норвегия продължи да натиска и разумното се случи в 31-ата минута, когато домакините откриха резултата посредством Мохамед Елюнуси, който получи страховит пас от Елабделауи и означи от близко във вратата на Пламен Илиев - 1:0.

Първото състояние пред България през първата част пристигна чак в 38-ата минута, като след центриране от свободен удар на Десподов, Бодуров стреля с глава, само че неопределено.

Второто полувреме стартира добре за нашия тим, като в 55-ата минута Радослав Василев смъкна хубаво с глава топка за Ивелин Попов, който стреля, топката рикошира от бранител на Норвегия, само че корнер не бе отсъден.

" Трикольорите " продължиха с положителната игра през втората част и на два пъти имаха положителни благоприятни условия, само че със слаби изстрели се регистрираха Ивелин Попов и Кирил Десподов.

В идващите минути Норвегия смени радикално стила си на игра и разчиташе най-вече на контраатаки.

В 73-ата минута пристигна грубата съдийска неточност, при която Джон Бийтън даде на Николай Бодуров жълт картон за изострен шпагат, само че не даде червен подобен на Джошуа Кинг, който реагира бурно след влизането на българския бранител, като го удари.

Само 10 минути по-късно ориста си сподели думата и Джошуа Кинг, на който му бе икономисан червен картон, се регистрира с смешен пропуск на празна врата.

До края на срещата нямаше по-сериозни положения пред двете порти и по този начин скандинавците си върнаха за загубата в София, печелейки през днешния ден със същия резултат.

След тази победа Норвегия оглавява група 3 от Дивизия " C " на Лигата на нациите с 9 точки, колкото има и България на второто място, само че " трикольорите " с по-лоша голова разлика. Така развръзката в тази група, в която са още Кипър с 4 точки и Словения с 1, занапред ще се взема решение в последните две срещи за двата отбора. Селекцията на Петър Хубчев има аудиенция на Кипър и домакинство на Словения, до момента в който Норвегия има две гостувания на същите противници през ноември.

ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ

НОРВЕГИЯ – БЪЛГАРИЯ 1:0
1:0 Мохамед Елюнуси (31)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
2 - Норвегия извърши корнер, който бе боксиран от Пламен Илиев в тъч.
10 - Голям пропуск! Алесани откри по прелестен метод Джошуа Кинг в наказателното поле с центриране, само че някогашният нападател на Манчестър Юнайтед стреля доста неопределено над вратата.
13 - Първи жълт картон в мача. Той е за Иван Бандаловски.
14 - Елабделауи стреля рисково, само че топката рикошира в Георги Костадинов и излезе в корнер.
16 - Топката рикошира в ръката на Петър Занев, който бе направил шпагат, само че за наша наслада съдията не уточни бялата точка.
18 - Кирил Десподов направи страховит рейд, навлезе в наказателното поле и подаде към Ивелин Попов, той обаче бе изпреварен от бранител на Норвегия, който почисти.
19 - Нова заплаха пред вратата на България. Норвежки футболист центрира остро в нашето наказателно поле, само че за благополучие нямаше кой да засече топката.
23 - Опасен изстрел на Мохамед Елюнуси минава настрана от вратата на Пламен Илиев.
24 - Тарик Елюнуси от Норвегия се свлече в нашето наказателно поле и изиска дузпа, само че съдията подмина обстановката, а повторенията демонстрираха, че е прав в своето присъждане.
25 - Опасност в наказателното поле на България е предотвратена, откакто е осъществено нарушаване от футболист на скандинавците против Пламен Илиев.
31 - Гол за Норвегия! Елабделауи направи пробив по дясното крило, навлезе в нашето наказателно и пусна остра топка, която бе засечена във вратата на Пламен Илиев от Мохамед Елюнуси.
36 - Остро центриране от свободен удар в нашето наказателно поле бе изчистено в корнер.
38 - Добра опция за България. Кирил Десподов центрира от свободен удар в наказателното поле на Норвегия, Бодуров стреля с глава, само че в навън.
45 - Край на първата част.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
46 - Начало на второто полувреме.
48 - Изстрел от далечна отдалеченост на Тодор Неделев, рикошира в бранител на Норвегия и е уловен от вратаря Йорщайн.
54 - Джошуа Кинг центрира рисково, само че Бодуров се намеси и мазета в корнер.
55 - Страхотна опция за България! Бодуров подаде към Радослав Василев, който с глава смъкна за Ивелин Попов в наказателното поле на Норвегия, капитанът на " трикольорите " стреля, а топката рикошира в противник, само че съдията не отсъди корнер.
62 - Първият прецизен изстрел за България в мача е на Ивелин Попов, който направи независим пробив и шутира, само че топката бе прекомерно слаба и лесна за Йорщайн.
64 - Втори прецизен изстрел за България. Този път Кирил Десподов стреля, само че шутът му рикошира и бе слаб.
73 - Бодуров направи изострен шпагат и получи подобаващ жълт картон, само че червен подобен бе икономисан на Джошуа Кинг, който сподели неспортсменско държание и удари нашия бранител без топка.
83 - Комичен пропуск! Джошуа Кинг направи нескопосано отиграване, откакто на празна врата не съумя да уцели топката.
90 - Край на мача. Норвегия печели с 1:0.

Съставите:
Норвегия: 1.Йорщайн, 14.Елабделауи, 6.Нордтвайт, 5.Ростед, 2.Алесани, 8.Йохансен (77 23.Фосум), 18.Селнес, 19.Хенриксен, 11.Мохамед Елюнуси, 7.Кинг, 10.Тарик Елюнуси
Резерви: 12.Ниланд, 22.Йохансен, 3.Ховланд, 4.Форен, 9.Сьорлод, 13.Мидцьо, 15.Йодегаард, 16.Свенсон, 17.Линес, 20.Дели, 21.Бьорн Йонсен, 23.Фосум

България: 23.Пламен Илиев, 11.Иван Бандаловски, 4.Божидар Чорбаджийски (49 9.Радослав Василев), 5.Николай Бодуров, 15.Васил Божиков, 3.Петър Занев, 7.Георги Костадинов(77 12.Божидар Краев), 6. Симеон Славчев (58 21.Кристиян Малинов ), 10.Ивелин Попов, 8.Тодор Неделев, 19. Кирил Десподов.
Резерви: 1.Георги Петков, 13.Благой Макенджиев, 2.Страхил Попов, 9.Радослав Василев, 12.Божидар Краев, 14.Антон Недялков, 16.Светослав Ковачев, 17.Георги Миланов, 18.Галин Иванов, 20.Иван Горанов, 21.Кристиян Малинов, 22.Николай Димитров

Стадион: " Улеваал ", Осло
Съдия: Джон Бийтън
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР