България загуби от олимпийския шампион от Франция с 0:3 гейма

...
България загуби от олимпийския шампион от Франция с 0:3 гейма
Коментари Харесай

България не успя да се опълчи на Франция и отпанда от Евроволей 2023 за мъже

България загуби от олимпийския първенец от Франция с 0:3 гейма и отпадна на осминафиналите на Европейското състезание, на което е съорганизатор с Италия, Република Северна Македония и Израел. На четвъртфинала в понеделник французите ще срещнат отбора на Румъния, който по-рано през днешния ден победи мъчно Хърватия с 3:2.

Преди началото на мача всички в Двореца на културата и спорта във Варна уважиха с едноминутно мълчания паметта на починалите при наводненията по Южното Черноморие.

За България срещата започнаха Николай Колев, Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Алекс Гроздонов, Цветан Соколов, Александър Николов и либеро Теодор Салпаров.

Националите започнаха добре срещата и след офанзива на Цветан Соколов и отлична обсада поведоха с 2:0. Олимпийските първенци обаче незабавно осъществиха три следващи точки и обърнаха до 3:2. След още 4 изравнявания символичните посетители вкараха три следващи точки и поведоха с 9:6. Франция съумя да изравни при 12:12 след точка от начален удар на Антоан Бризар. След още две изравнявания с офанзива по късия диагонал на Мартин Атанасов България още веднъж поведе с 2 точки 16:14. След две сполучливи блокади на французите против Цветан Соколов те освен изравниха при 19:19, само че и поведоха – 20:19, а след точка от начален удар на Ървин Нгапет резултатът стана 21:19 за гостите. В края на гейма Франция поведе с 4 точки – 24:20, пропусна един геймбол, само че взе първата част с 25:21.

Франция започва чудесно втория гейм, затрудняваше оптимално националите ни с начален удар и поведе с 4:0, а по-късно и 8:1. Българите не успяваха да намерят противопоставяне на отличната обсада и офанзива на олимпийските първенци, посрещането и началният удар на тима на Пламен Константинов също не бе на равнище. Домакините съумяха да понижат пасива си до три точки при 15:18 след две сполучливи блокади след добре изпълнени от Александър Николов начални удари, които съумяха да затруднят посрещането на французите. С опита си обаче французите не разрешиха на България да обърне гейма и го завоюваха с 25:21.

След две равенства при започване на третата част Франция с чудесно посрещане и игра на мрежата стартира да натрупа преднина. След 4:3 олимпийските първенци вкараха 6 следващи точки и поведоха с 10:3. Българите не успяваха да намерят отговор на играта във всички детайли и Франция поведе с 8 точки при 16:8. " Петлите " нямаха проблеми до края на гейма и го взеха с 25:15 и надлежно мача с 3:0.

След края на мача либерото на тима Теодор Салпаров и разпределителят Георги Братоев оповестиха, че през днешния ден са изиграли последния си мач за националния тим





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР