България загуби от Дания с 1:2 победи във втората си

...
България загуби от Дания с 1:2 победи във втората си
Коментари Харесай

Вследствие на ново поражение: България е на път да изпадне от второто ниво на BJK

България загуби от Дания с 1:2 победи във втората си среща от първа група на Евро-африканската зона на „ Били Джийн Кинг къп ". Надпреварата се организира в Оейраш (Португалия). Това е втора поредна загуба за нашите девойки, които през вчерашния ден отстъпиха с 1:2 победи и на Унгария. Така България ще приключи на последното място в групата без значение от резултата в мача против Австрия, които са водач в подреждането с две победи от два мача.

При това състояние българките ще играят за оставане с последните два тима от другите групи. Само един от тези три отбора ще резервира мястото си в първа група на Евро-африканската зона на „ Били Джийн Кинг къп " и през идната година.

Самото проваляне може да се окачестви като ненапълно предстоящо, защото  датчанките разполагат в редиците си със звезди от ранга на Клара Таусон и Каролине Вожняцки. Бившата номер едно обаче отсъстваше по-болест и Лия Каратанчева трябваше да се изправи против Йохане Свендсен (световна номер 516), а срещата приключи с рутинното 6:2 6:2 в интерес на датчанката.

Идентично беше и ситуацията в мача на първите ракети, в който Таусон отпусна единствено 6 гейма на Томова - 6:2 6:2. Впоследствие Шиникова и Каратанчева реализираха триумф в мача на двойки (6:4 6:4), само че това беше без смисли за крайния излаз на конфликта.

България е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан), която дебютира отпред на националния тим, заменяйки Дора Рангелова.

Припомняме ви, че през февруари тима ни за Купа " Дейвис " също излезе в плейоф за оставане в Световна Група I (второто най-високо ниво), който беше изгубен от състава на Босна и Херцеговина, тъй че несъмнено годината не е по никакъв начин сполучлива за представителните ни отбори при мъжете и дамите.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР