България заема трето място във временното класиране за отборната надпревара

...
България заема трето място във временното класиране за отборната надпревара
Коментари Харесай

България на трето място във временното класиране след изиграването на топка и обръч

България заема трето място във краткотрайното класиране за отборната конкуренция след изиграването на обръча и топката при дамите през днешния ден на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку.

Българките изиграха през днешния ден четири съчетания и всичките откриха място във финалите на уредите в неделя.

Дебютантката Боряна Калейн зае второ място в квалификацията на топка с 22.100, а незабавно след нея с трети резултат от 21.600 е другата българка Катрин Тасева.

На обръч също ще има две българки-финалистки - Боряна Калейн игра фантастично и с оценка от 21.650 се класира за финала още веднъж с втори резултат, а другата ни представителка на този апарат Невяна Владинова получи оценка от 20.400, тъй като позволи една нелепа неточност в самото начало на съчетанието, само че след това го изигра като същински войник и със 7-ми резултат също ще се бори за медалите на обръч на финала в неделя.

Така след вчерашното мъчно начало на отбор - девойки, през днешния ден България се подреди на третата позиция отборно със общ брой от 105.900 точки. Във краткотрайното класиране след първите два уреда води тимът на Русия със 108.300 точки, а втори е тимът на Беларус, който събра общ брой от 107.350 точки.

В неофициалното класиране за многобоя води Боряна Калейн, която остави след себе си Катарина Халкина от Беларус, Никол Зелихман от Израел, Арина Аверина от Русия, Влада Николченко от Украйна.

Първите 20 от многобоя, който е всекидневен и се взимат трите най-хубави оценки, печелят квота за европейското състезание следващата година в Киев, което ще е и последна подготовка за Олимпийските игри в Токио.

Утре са осъществяванията с бухалки и лента в самостоятелната конкуренция, където на бухалки ще играят Невяна Владинова и Катрин Тасева, а на лента Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамблите девойки ще изиграят композициите си с 5 ленти./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР