България заема трето място в Европа по темп на растеж

...
България заема трето място в Европа по темп на растеж
Коментари Харесай

Застрахователният пазар – сред най-бързо растящите в Европа

България заема трето място в Европа по ритъм на напредък за 2018 година в застраховането . От Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) оповестяват, че съгласно класацията на Insurance Europe българският пазар е повишен с 13,3 % . Това е над два пъти повече от междинния приръст от 6,2% за Европа. Данните са от класацията на Insurance Europe - федерация, сплотяваща националните застрахователни асоциации на 37 европейски страни.

" Свикнали сме българският бизнес да е обичайно с едни от най-скромните индикатори спрямо европейските си съперници, а позитивните образци да се одобряват по-скоро като изключение. Затова за застрахователния бранш е важен мотив за горделивост в навечерието на празника на застрахователя да се появи в челните места на влиятелната ранглиста на Insurance Europe по няколко индикатора. За нас това е забележимият резултат от напъните на цялата професионална общественост да дават стойностни за хората финансови артикули и услуги . Приемаме го и като знак за повишаващото се доверие към бранша, за възходящото схващане за изгодите от застраховането ", разяснява Константин Велев, ръководител на АБЗ.

В класацията на Insurance Europe българският осигурителен бранш заема второ място за максимален растеж - от 20.1% в общото обезпечаване при междинен размер за Европа от 5,7 % .

Ръстът на изплатените компенсации по общо обезпечаване в България е 12,8% , което е близо 3 пъти по-високо от междинното за Европа нарастване от 4,8%. По този индикатор българското обезпечаване заема 4-то място измежду европейските страни.

Здравното обезпечаване в България се развива над 5 пъти по-интензивно, с растеж от 24,7% при междинен за Европа от 4,8%. В този бранш страната ни се подрежда на 4-то място измежду най-бързо растящите пазари на здравно обезпечаване на континента. На фона на свиващите се с 0,7% вложения на застрахователите в Европа, българското обезпечаване бележи изключително важен растеж от 10,9%, което му отрежда второ място на континента, след Турция, и първо място измежду страните в Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР