България заема 44-то място в най-новата световна ранглиста по бейзбол.

...
България заема 44-то място в най-новата световна ранглиста по бейзбол.
Коментари Харесай

България е под №44 в най-новата ранглиста на световния бейзбол

България заема 44-то място в най-новата международна класация по бейзбол. Класацията се изготвя от международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) и отразява представянето на страните на всички равнища – детско-юношески, юношески, мъжки и професионални шампионати, през последните 4 години.

Българският бейзбол отстъпва с две позиции по отношение на последната оповестена версия – от февруари 2018 година, когато федерацията ни бе класирана на рекордното 42-ро място. В новото нареждане на WBSC обаче е маркирано, че страната ни пада единствено с едно място надолу, което значи, че в предходното издание на ранглистата би трябвало да е била под №43.




Такава междинна ранглиста не е популяризирана публично, само че от разбъркването на останалите страни също проличава съществено разминаване по отношение на февруарската листа. Най-голямо усещане прави несъответствието при Шри Ланка, която в предходното нареждане заемаше 47-а позиция, а в този момент е под №41, което е маркирано като оттегляне с едно място.

В Топ 3 разбърквания няма и №1 в света остават Съединени американски щати, следвани от Япония и Корея. В челната дузина, която в края на годината ще излъчи участниците във второто издание на международното състезание " Премиър 12 ", има представители на пет от шестте обитаеми континента с само изключение Африка. На четвърта позиция е Куба, следвана от Тайван, Мексико, Холандия, Австралия, Канада, Пуерто Рико, Венецуела и Доминиканската република.







Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР