България, заедно с Румъния и Хърватия, е сред бедните страни

...
България, заедно с Румъния и Хърватия, е сред бедните страни
Коментари Харесай

Хърватски вестник: Курц до Загреб с икономична класа, а Борисов - с Airbus

България, дружно с Румъния и Хърватия, е измежду бедните страни членики на Европейски Съюз. Австрия пък е измежду по-богатите страни. Затова е забавно да се сравнят две фотографии, които демонстрират цялостното разминаване в харченето на държавни пари, когато става дума за политици - австриец и българин, пристигнали за конгреса на Европейската национална партия в Загреб. Това написа през днешния ден хърватският ежедневник Jutarnji list.

Първата фотография демонстрира младия Себастиан Курц, някогашния австрийски канцлер, търпеливо чакащ реда си да се качи на Austrian Airlines. Той даже не пътува в бизнес класата, а непретенциозно зае мястото си в икономичната класа измежду всички останали пасажери. По този метод той печели състрадание със своята невзискателност, отбелязва хърватският вестник.

А в този момент имаме опцията да забележим и идването на българския министър председател Бойко Борисов, който реши да пристигна в Загреб с държавната " птица ", способна да транспорти повече от 150 пасажери. Това е аероплан Airbus A319, носещ националните знаци на Република България. Въпреки че българското държавно управление разполага и със доста по-малък Dassault Falcon, Борисов реши да покаже целия разкош на държавния флот, разяснява Jutarnji list.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР