България заедно с още сто държави представя възможностите си за

...
България заедно с още сто държави представя възможностите си за
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Интересът към почивките в България на изложение в Щутгарт е огромен

България дружно с още 100 страни показва опциите си за отмора в Щутгарт, където, след двугодишно спиране, още веднъж се организира интернационалното туристическо ревю CMT (Caravan – Motor - Touristik) в интервала 14-22 януари, оповестиха от Министерството на туризма. Българският щанд е на повърхност от 40 кв. м, на който дружно с Министерството на туризма тази година вземат участие " Албена Тур " ЕАД, Община Варна и " Camperisimo ". През първия уикенд на ревюто ползата към България е голям. Запитванията са главно за морски почивки, благоприятни условия за обиколни пътувания, колоездене, планински преходи, рехабилитация и уелнес и други

 

Туристическият панаир CMT се организира обичайно през средата на месец януари, когато са още в действие ранните записвания за идния летен сезон и доста от германците възнамеряват почивката си точно в този интервал.

 

Желанието за пътешествия и пътешестване на германците е голямо. Публиката, която се стопира на българския щанд, в по-голямата си част не познава България и желае тази година да я посети. Целенасочен е ползата от сегмента фамилии с деца и 55+, които желаят да комбинират морска отмора с еднодневни културни направления или обиколни пътувания. Множество са запитванията към опциите за къмпингуване, голф, колоездене, винени дегустации, СПА и уелнес. На част от декора на щанда са изобразени Белоградчишките скали, които провокират голям интерес измежду немската аудитория.

 

За девет дни ревюто се посещава приблизително от към 300 000 гости, което го подрежда на водещо място измежду туристическите изложби в света, предопределени за крайния клиент. По данни на уредниците тази година ползата от страна на изложителите е голям: над 1600 от 100 страни, като са резервирани всичките 120 000 квадратни метра изложбена повърхност. Тази година страна сътрудник е Монголия. Туристическият панаир, отдаден на къмпингите, караваните и свободното време, се добавя от съпътстващите изложби за колоездене, пешеходен туризъм, голф, уелнес и круизни пътувания.

 

По данни на българското министерство в положителната за туризма 2019 година визитите от Германия в България са били към 700 000. Само за интервала 1 юни – 25 юли 2022 година туристическите регистрации в местата за настаняване в страната от Германия бяха над 70 000, което подреди страната на трето място измежду целевите ни пазари.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР