България зае 48-о място в световната ранглиста по бейзбол за

...
България зае 48-о място в световната ранглиста по бейзбол за
Коментари Харесай

България остава в Топ 50 на световния бейзбол

България зае 48-о място в международната класация по бейзбол за 2017 година Финалното издание на класацията за предишния сезон бе оповестено нощес от международната конфедерация (WBSC). Страната ни отстъпва с една позиция по отношение на 2016 година, само че за трета поредна година остава в Топ 50, откакто през 2015 година се изкачи рекордно до №45.

Подреждането се изготвя на база резултатите за 4-годишен интервал (2014-2017) на всички национални тимове от дадена страна в континентални и международни шампионати под егидата на WBSC – от детски и младежки шампионати до международното състезание " Премиър 12 " и Световната бейзболна класика.



През предходната година единствено един български внушителен отбор взе участие на интернационалната сцена – мъжкият народен тим зае предпоследното 4-то място в дивизия Б на Евро '17 в Белград. В сръбската столица селекцията, водена от Такеши Фуджимори и Питър Калиендо, реализира 2 победи от 5 мача и съумя да резервира мястото на страната ни във втория ешелон на Стария континент.

Начело в международната класация за четвърта поредна година е Япония. Въпреки първата си купа в Световната класика Съединени американски щати не престават да бъдат №2, също за четвърти следващ сезон. В Топ 3 за втора поредна година остава и Корея.

The FINAL 2017 WBSC Baseball World Rankings Presented by ENEOS!!!!!!

Nos. 37-75 in the baseball world... pic.twitter.com/neOjdLC1VE
— WBSC (@WBSC) January 10, 2018
Завръщане в Топ 10 след 4-годишно неявяване прави Австралия, която се изкачва с 4 позиции до рекордното в историята на страната 7-о място. Досега върховото класиране на " кенгурата " бе №10 през 2010 и 2012 година Любопитното е, че сега в челната десетка на бейзбола има представители на 5 от 6-те обитаеми континента, като собствен тим няма единствено Африка.

Най-голям напредък през 2017 година е постигнал Израел, чийто отбор сензационно стигна до 6-о място при дебютното си присъединяване в Световната класика. Благодарение на това страната се изкачи с цели 22 места и приключва годината под №19.













Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР