България Задържаха петима фенове за расистки обиди Ще бъдат издирени

...
България Задържаха петима фенове за расистки обиди Ще бъдат издирени
Коментари Харесай

Задържаха петима фенове за расистки обиди

България Задържаха петима почитатели за расистки обиди Ще бъдат издирени и хора от провинцията  Виолета Русенова 16 октомври 2019, 09:43  Задържаха петима почитатели за расистки обиди Източник: БГНЕС
адържаха петима почитатели за расисткия скандал на мача България – Англия. Те са отведени за разпит в 1-во РПУ в София. В сряда Столична дирекция на вътрешните работи стартира спецоперация по издирването на всички, посочили обидни жестове по време на играта, съобщи БГНЕС.

По информация на БНР стана ясно, че има хора и от провинцията, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските ръководства.

Дисциплинарната комисия на УЕФА публично повдигна обвиняване против България за четири нарушавания на правилника по време на дуела с Англия в София. Срещата на Националния стадион "Васил Левски ", която англичаните завоюваха с 6:0, на два пъти бе прекратена от основния рефер Иван Бебек поради расистки произшествия по трибуните, ориентирани против играчите на гостите.

От УЕФА оповестиха, че са повдигнали обвиняване против Българския футболен съюз за расистко държание, мятане на обекти, нарушаване на реда по време на осъществяването на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Тъй като това не е първото обвиняване против България за расизъм и поради огромния интернационален отзив, се чака наказването от УЕФА да бъде много сурово. От УЕФА са повдигнали и две обвинявания против Английската футболна асоциация - за нарушаване на реда по време на осъществяването на химни и неосигуряването на задоволително стюарди в бранша за посетители.

ГДБОП нахлу в офисите на „ Българския футболен съюз”

Срамът в София - съществена тематика във Англия. Михайлов подаде оставка

От УЕФА прецизират, че към момента не е избрана датата, на която ще преглеждат случая. Селекционерът на България Красимир Балъков публично сервира извиненията си на футболистите на британския народен тим след расистките прояви по трибуните.

След мача от понеделник случилото се бе централна тематика в медиите на Острова. Първоначално медиите съобщаваха за расизма, черните качулки и нацистките знаци, а след това и за реакцията на България.

КАК МЕДИИТЕ НА ОСТРОВА ОПИСАХА МАЧА

След мача министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, той първо отхвърли, след това съобщи, че се оттгеля, а два часа след ктова ГДБОП влезе в базата в “Бояна”. За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ АКЦИЯТА НА ГДБОП И ПОЛИЦИЯТА В ГАЛЕРИЯТА

Официално бе оповестено, че акцията на антимафиотите е против група, която е правила далавери с нарядите на съдии. От Шумен коментарът на премиера бе, че интервенцията на ГДБОП в Българския футболен съюз е планувана от дълго време. Премиерът беше безапелационен, че акцията е готова преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия – България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.

Темата разяснява и Борис Джонсън, койтос е разгласи против расизма и изиска санкции.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР