България За колко лица са използвани СРС през 2019 г.?

...
България За колко лица са използвани СРС през 2019 г.?
Коментари Харесай

За колко лица са използвани СРС през 2019 г.?

България За какъв брой лица са употребявани СРС през 2019 година? Какво сочи отчетът на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, който бе признат от Парламента? 3 юли 2020, 11:48  За какъв брой лица са употребявани СРС през 2019 година? Източник: iStock/Getty Images
арламентът одобри Доклада за активността на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия през 2019 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гешев: Превърнахме записването с телефони в народен спорт

"За " гласоподаваха 113 депутати и 2-ма се въздържаха. Докладът беше утвърден без диспути.

В него се показва , че спрямо миналата година настояванията за потребление и използване на специфични разследващи средства /СРС/ са намалели, разрешенията са се нараснали и отводите са по-малко.

По данни на Висшия правосъден съвет лицата, по отношение на които са дадени позволения за потребление и използване на СРС, са 3 510.

Манев от ГЕРБ: Менте записи няма какво да разясняваме

По данни на Върховната касационна прокуратура лицата, по отношение на които са направени претенции, са 1 333.

По данни на ДАНС лицата, по отношение на които са направени претенции, са 197.

По данни на Министерство на вътрешните работи (които не са напълно съобразени със заложените критерии) от структурите са направени 3 203 претенции за потребление и използване на специфични разследващи средства, по които са дадени 2 872 позволения и 331 отхвърли.

Нова експертиза на СРС-та отсрочи за юли делото "Иванчева "

Лицата, по отношение на които са направени претенции са 2 246. Използвани са най-често специфични разследващи средства за действия като проведена незаконна група, наркотични субстанции, акцизни артикули, обири, рушвет и машинация.

По данни от мобилните оператори при тях са постъпили общо 54 329 правосъдни разпоредби за достъп до данни, като от тях 24 712 са по 3акона за електронните известия /ЗЕС/ и 29 617 са по Hаказателно-процесуалния кодекс /НПК/ за съда и прокуратурата. В 348 случая мобилните оператори са отказали да дават информация за данни, с оглед неспазени процедури и условия на Западноевропейски съюз и Наказателно-процесуален кодекс. Сравняването на данните с миналата година демонстрира, че случаите на отвод са се нараснали с 97.

Радев за Борисов: Опитва се да скрие абсурда със СРС-ата в "зайчарника "

Увеличението в броя на отводите демонстрира, от една страна, че предприятията прецизно съблюдават законовите условия за даване на основаните или обработените в процеса на тяхната активност данни. От друга страна, че е належащо надграждащо образование на професионалните познания, нужни за точното използване на наредбите на Западноевропейски съюз и HПK на органите, на които предприятията са отказали да дават информация за данни, с оглед неспазени процедури и условия, показват от Комисията.

В Комисията са постъпили две тъжби от физически лица по отношение на непозволено потребление на СРС-та против тях. След осъществения парламентарен надзор не са установени по отношение на жалбоподателите непозволено прилагани специфични разследващи средства.

Прокуратурата пусна записи на СРС-та с президента
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: СРС.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас  Спецакции на две места в София против доближени на Божков Спецакции на две места в София против доближени на Божков  Пламен Узунов е на разпит в Националното разследване Пламен Узунов е на разпит в Националното разследване  Огромен проблем с тестванията за ковид в България, сигнализира Д-р Николова Огромен проблем с тестванията за ковид в България, сигнализира Д-р Николова  1 4 км опашка на граничния пункт за Гърция  1 14 сериозни дни за регулацията за туристи в Гърция  1 Седмокласниците подават документи за класиране в гимназиите --> Пaрите ни  4 км опашка на граничния пункт за Гърция 4 км опашка на граничния пункт за Гърция  14 сериозни дни за регулацията за туристи в Гърция 14 сериозни дни за регулацията за туристи в Гърция  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас  Този град е построен от 72 000 тона диаманти Този град е построен от 72 000 тона диаманти  Рекорд на инфектираните с ковид в Съединени американски щати Рекорд на инфектираните с ковид в Съединени американски щати  " Жените от руините " - кои са те? Виц на деня - Ученици, каква е алтернативата на Хамлет от модерна позиция? - Да се ожени или да се омъжи, госпожо. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Да поговорим умерено за COVID-19 Да поговорим умерено за COVID-19 Разговаряме с доктор Рада Маркова, шеф на МЦ Първа детска консултативна клиника – София  Кои са холивудските звезди с осиновени деца Кои са холивудските звезди с осиновени деца Не всеки е решен на сходна стъпка, защото тя е обвързвана с десетки страхове и предразсъдъци  <p>Новият вариант на ковид е в пъти по-заразен</p> Учени: Новият вариант на ковид е в пъти по-заразен Учените разкрили, че новият вид на вируса – D614G, има дребна, само че значима смяна в протеина на повърхността  Цацаров: Дали има напън на съда, знае самият съд Цацаров: Дали има напън на съда, знае самият съд Какво още показа някогашният основен прокурор и сегашен ръководител на КПКОНПИ?  Европейска акция разруши Европейска акция разруши " най-сигурната " чат платформа Encrochat е известна измежду нарушители и акцията е довела до стотици арести  Километрична опашка на границата с Гърция Километрична опашка на границата с Гърция Полицейското наличие в региона е засилено  Идея за десерт: Шоколадово брауни с орехи Идея за десерт: Шоколадово брауни с орехи Неустоимо предложение за феновете на шоколада  Коронавирус в Кричим, каква е обстановката там Коронавирус в Кричим, каква е обстановката там Откриването на огнище на болестта докара до прекъсването на работа на най-голямото дружество в града  Дъжд и гръмотевици тук-там, ще вали ли през уикенда? Дъжд и гръмотевици тук-там, ще вали ли през уикенда? Какви ще са оптималните температури?  Как обичаш съгласно зодиакалния си знак Как обичаш съгласно зодиакалния си знак Един с различен не си приличаме - и по какъв начин демонстрираме възприятията си, и по какъв начин ги крием  <p>И Австрия подвига дотациите за електромобилите</p> И Австрия подвига дотациите за електрическите автомобили Страната усилва дотациите за електрически автомобили и създаване на зарядна инфраструктура.  Фейсбук закри съперника си на TikTok Фейсбук закри съперника си на TikTok Приложението беше основано преди едвам година и половина  Сърбия с нови строги ограничения против COVID-19 Сърбия с нови строги ограничения против COVID-19 Нощните клубове и кафенета без места навън в Белград няма да работят сред 23:00 и 06:00 часа  Свлачище лиши живота на 162 миньори в Мианмар Свлачище лиши живота на 162 миньори в Мианмар Работниците безусловно са били задушени от вълна от тиня  Товарен трен опустоши лека кола край Шумен Товарен трен опустоши лека кола край Шумен

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР