България Южнокорейски производител на електромобили в Плевен Той огледа потенциални

...
България Южнокорейски производител на електромобили в Плевен Той огледа потенциални
Коментари Харесай

Южнокорейски производител на електромобили в Плевен

България Южнокорейски производител на електрически автомобили в Плевен Той огледа евентуални терени към Плевен, посети индустриалните зони и разиска опциите за създаване на цех  Николай Киров 21 октомври 2019, 22:39  Южнокорейски производител на електрически автомобили в Плевен Източник: ГЕРБ
жнокорейският вложител и производител на електрически автомобили Сеонг Хо Банг отиде в Плевен.

Заедно с Мирослав Петров, претендент за кмет на града, той огледа евентуални терени към Плевен, посети индустриалните зони и разиска опциите за създаване на цех за електрически автомобили и електробуси в района.

Южна Корея ни предложи IT съдействие

„ Плевен е стратегическо място и има всички нужни предпоставки за привличане на нови вложения. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с построяването на автомагистрала „ Хемус”. Само на към 50 км. от града е и връзката по река Дунав с Германия и река Рейн. Има опция за създаване на карголетище в района. Налице е и план за доизграждане на съществуващата писта за тест драйф на колите. В Плевен има професионални гимназии и Висше военновъздушно учебно заведение, от които излизат добре готови хора, с цел да работят в автомобилната промишленост,” разяснява Петров.

Според Банг Плевен е предпочитана локация за създаване на цех за леки и лекотоварни електрически автомобили. Планираното произвеждане е високотехнологично и съобразено с най-високите екологични условия на Европейски Съюз.

Южнокорейският министър председател: България е първата ми обич

„ Тази инвестиция може да бъде знакова за Плевен и България”, безапелационен е Стамен Янев - началник на Българската организация за вложения. „ Готови сме от страна на страната за подпомагане, даване на насърчителни ограничения и бързи административни процедури, както и за подкрепяне построяването на нужната инфраструктура. Имате и цялостното подпомагане от страна на локалната власт в лицето на Мирослав Петров като предстоящ кмет”, съобщи Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР