България Всички проби, изследвани днес за коронавирус, са отрицателни През

...
България Всички проби, изследвани днес за коронавирус, са отрицателни През
Коментари Харесай

Всички проби, изследвани днес за коронавирус, са отрицателни

България Всички проби, изследвани през днешния ден за ковид, са негативни През това време: Първи регистриран случай на ковид в Северна Македония, огромни палатки пред клиниката по инфекциозни болести в Подгорица 26 февруари 2020, 18:24  Няма да се купува нов аероплан за властта
Няма да се купува нов аероплан за властта
 Купища разгласи с пишман майстори, по какъв начин да се предпазим
Купища разгласи с пишман майстори, по какъв начин да се предпазим
 Д-р Кунчев: Вносът на ковид в България е неминуем
Д-р Кунчев: Вносът на ковид в България е неминуем
 Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо
Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо
 6 месеца българин лежи в арменски арест, какво прави страната
6 месеца българин лежи в арменски арест, какво прави страната
 Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас
Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас
 Агресия на пътя: Жесток побой с каска над възрастен мъж
Агресия на пътя: Жесток побой с каска над възрастен мъж
 Превозвачи на митинг поради тол системата, АПИ разясняват
Превозвачи на митинг поради тол системата, АПИ разясняват

Националната референтна лаборатория за новия ковид COVID-19 са изследвани 9 проби на лежащо заболели жители, настанени в лечебни заведения в Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас.

Всички те са негативни , оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия.

В Националната референтна лаборатория по-късно през днешния ден са постъпили проби от Русе, резултатите от които ще излязат на следващия ден, 27 февруари.

През това време стана ясно, че във Велинград има мъж със подозрения за ковид.

32-годишен мъж от Велинград се е върнал от Рим на 23 февруари. Развил е грипоподобни признаци и ще бъде проучен за ковид.

"От болния ще бъде взета проба, която ще се изпрати за проучване в референтната лаборатория ", заяви доктор Фани Петрова, шеф на РЗИ Пазарджик.

"Едва тогава ще стане ясно дали в тази ситуация става въпрос за ковид. Семейството на мъжът е под карантина, както и учениците от учебно заведение в града и една студентка в Китай. Никой от тях обаче няма признаци на заболяване. В момента има втори пик и на грипа, който познаваме, което усложнява обстановката. Не би трябвало обаче да се всява суматоха ", безапелационна е доктор Фани Петрова.

Междувременно доказан е първият случай на ковид в районен съд Македония.

Става дума за пациентка, родена в Скопие през 1970 година, която известно време е била в Италия, заяви МИА.

Това разгласи през днешния ден министърът на опазването на здравето Венко Филипче на взаимна конференция в държавното управление, на която също участват министър председателят Оливер Спасовски и доктор Жарко Караджовски от Института за публично здраве.

"Няма място за суматоха, пациентката е настанена в Клиниката по инфекциозни болести в отделението за изолираност, положението й се лекува вярно. Епидемиологичният разбор демонстрира, че тя е била в Италия месец на посетители при родственици. Тя е болна от две седмици и в началото е тествана в здравно заведение в Италия и незабавно след влизането в страната ни отиде напряко в Клиниката по инфекциозни заболявания в Скопие. Инкубацията е завършила и по време на превозването не е било заплаха да се съобщи заболяването ", сподели Филипче.

По-рано през днешния ден здравният министър на Македония сподели, че към този момент в района случай на ковид има в Хърватия и през днешния ден е доказан първият случай в Гърция. В Албания към момента няма ковид, сподели Филипче, а информация се чака от Косово.

Лекари диагностицираха новия ковид при жител на Грузия, заяви министърът на опазването на здравето Екатерина Тикарадзе на изключителна конференция.

"Вирусът е диагностициран при грузински жител, дошъл в страната от Иран през Азербайджан. Пациентът е откаран в болница за инфекциозни заболявания ", сподели Тикарадзе.

Шефът на здравното ведомство означи, че няма причина за суматоха, пациентът е в бокс отделението на болничното заведение и вероятността от по-нататъшно разпространяване на вируса от лечебното заведение е минимална. Страната е в положение да преодолее вируса.

Според шефа на Националния център за надзор на болесттите и публичното здраве на Грузия Амиран Гамкрелидзе, инфектираният мъж на практика не е бил на територията на страната, защото е откаран в болничното заведение непосредствено от грузинско-азербайджанската граница. Всички хора, които са били в контакт с него, бяха сложени под карантина в Азербайджан.

А пред клиниката по инфекциозни болести в Подгорица бяха опънати огромни палатки, само че черногорските здравни управляващи споделят, че това е превантивна мярка и няма място за суматоха.

"Към днешна дата в Клиничния център на Черна гора не е диагностициран нито един случай на доказан ковид. За да предотврати разпространяването на инфекциозното заболяване, Клиничният център е подхванал всички нужни ограничения в сходство с националния проект за деяние при положение на ковид ", съобщи представителят на центъра Горица Сокович.

Тя акцентира, че няма място за суматоха, само че приканва жителите да бъдат виновни и търпеливи и да съблюдават всички препоръки и рекомендации от способените институции и лекари, оповестява РТЦГ.

Истината за ковид, какъв брой е рисков

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: ковид .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
18 коментара  1 Правят указател на домоуправителите  1 За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  1 Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  1 Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина --> Пaрите ни  Правят указател на домоуправителите Правят указател на домоуправителите  За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под прикритие “ Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под прикритие “  Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения...  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; за завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко възмездие “ за...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия  <p>Двама готвачи в люта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР