България все по-често се превръща в обект на тема за

...
България все по-често се превръща в обект на тема за
Коментари Харесай

BBC за България като кулинарна дестинация

България все по-често се трансформира в обект на тематика за непознатите меди. И въпреки да си мислим, че отзивите са отрицателни, истината е, че пишат все по-хубави и любопитни неща за нас.

 New York Times за клекшоповете в България
New York Times за клекшоповете в България

С какво провокирахме интереса на непознатата медия

Преди седем месеца New York Times пусна публикация за клек шоповете, определяйки ги за едни от най-творческите пространства в София . Преди към година BBC пък посвети цялостен материал на българското кисело мляко .

 България, която даде киселото мляко на света
България, която даде киселото мляко на света

Страната ни още веднъж във фокуса на непознатите медии

Сега отново BBC написа за България, като я дефинира за " неразкритата кулинарна столица на Европа ". Статията подчертава върху скрития капацитет на страната ни като кулинарна дестинация и върху непознатите за туристите храни.

View this post on Instagram
A post shared by Milen Zlatev (@milenzlatev) on Dec 12, 2018 at 12:45pm PST

От BBC беседват с Милен Златев , който е основен готвач на " Таланти " - ресторант, в който работят и се образоват студенти през третия им учебен срок в HRC Culinary Academy .

Шеф Милен Златев, който има сериозен опит в кулинарията от България и чужбина, споделя за приготвянето на ястия от обичайна българска кухня, само че със модерни техники. А крайната цел е да се получи нещо друго и забавно.

Тъй като десертите са неговата пристрастеност, началник Златев разкрива пред BBC и някои от обичаните си сладки изкушения, които подготвя и на които учи своите възпитаници в Академията.

View this post on Instagram
A post shared by Milen Zlatev (@milenzlatev) on May 20, 2018 at 8:05am PDT

В материала за България се обръща особено внимание и на някои от най-хубавите заведения за хранене в София. Сред предложените попадат Made in Home, ресторантът на началник Андре Токев и MoMa . Обяснено е и какво може да чака един човек във всяко едно от заведенията.


View this post on Instagram
A post shared by Cheese the Queen (@cheesethequeen) on Dec 16, 2018 at 4:33am PST

Подробната публикация подчертава и на така наречен занаятчийска българска продукция, където попадат зрелите ръчно направените ядкови деликатеси Cheese The Queen , приготвени по достоверна технология от био кашу, пробиотик и подправки, занаятчийските сладоледи Gelateria Naturale, както и някои от крафт бирите ни - Гларус, Айляк, Диво питие и така нататък

View this post on Instagram
A post shared by single hop Bulgarian beers (@ailyakbeer) on Sep 28, 2018 at 8:59am PDT

От BBC пишат и за обичайните български храни, измежду които няма по какъв начин да се мине без шопска салата и българско кисело мляко . Някои от предложените обичайни ястия са разграничени по региони, като пататникът от Родопите и зеленото сирене от село Черни Вит . В публикацията се загатва и за Розовата котловина с присъщите за региона розово масло и розовата вода , с които по думите на началник Златев се подготвят доста десерти и сладка .

 Снимка 357833

Като относително евтина, само че доста вкусна улична храна са класифицирани кебапчето, баницата, скарата, мешаната скара и айрянът .

 Стана Катич от
Пристрастията на една американска актриса към българската баница

Отскоро в България, само че към този момент знае

Материалът приключва с винените райони на България, където е обяснено за някои най-характерните сортове грозде и вино на територията на страната, сред които попадат мавруд и червен мискет .

 Снимка 396281

Цялата подробна статитя е илюстрирана прелестно в подробна инфографика, която в детайли изяснява и пресъздава къде и какво би трябвало да ядем и пием, в случай че сме в България.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР