България все още е в клопката на Кремъл по различни

...
България все още е в клопката на Кремъл по различни
Коментари Харесай

Христо Иванов: България е в клопката на Кремъл

България към момента е в клопката на Кремъл по разнообразни индикатори. Ние в доста смисли сме жертви на разнообразни форми на въздействие, които Русия упражнява върху България. Това сподели пред БГНЕС Христо Иванов от „ Демократична България “ и даде образец:

„ Вижте цените за газ. Факт е, че България по този начин и не разнообрази източниците и опцията да получава газ от разнообразни източници, а инвестирахме наши пари с цел да обслужваме ползите на Русия. Това стана по време на държавното управление на ГЕРБ, които в този момент се вършат на евроатлантици. Руското въздействие изкривява българската политика по метод, който бърка непосредствено в джобовете на всеки един българин “.

По думите на Иванов спорът сред Русия и Украйна не е просто някаква персонална драма: „ Той е спор, който се развива в нашия район. Тук става дума за правилата, на които е проведен животът на интернационалната общественост “.

Лидерът на „ Демократична България “ е безапелационен, че интернационалното право е висша полезност и то не би трябвало да бъде нарушавано.

„ Дали неприкосновеността на една страна е обезпечена от интернационалното право или се връщаме към обстановката от XIX век, има империи със сфери на въздействие и могат, когато пожелаят да си вземат каквото изискат с правото на мощния. Ако се върнем към този принцип, правото няма да е на наша страна, тъй като ние не сме мощни “, съобщи Христо Иванов.

„ Искам да прикани към схващане на цялата съвестност на обстановката. Става дума за това дали България може да разчита да се ползва правото на интернационалните правила или ще има правото на мощния, когато всеки може да пристигна и да си вземе територия от нас. Всички български патриоти би трябвало да се замислят накъде вървим “, добави той.

Според него неналичието на политическа воля е повода да сме толкоз неуверени във връзка с съветската експанзия.

„ Няма политическа воля, с цел да утвърди България своята самостоятелност. Страната ни би трябвало да може сама да избира дали да бъде в един съюз, на своя глава Кремъл. Ние да ги решаваме тези въпроси, а не Русия. Абсурдно е. Нека да уточним – и нашата армия е част от НАТО. Идеята, че би трябвало да се махнат войските на НАТО, евентуално доведена до своята логическа прекаленост значи, че и нашите бойци би трябвало да ги пратим другаде, с цел да спи умерено Путин. Сънят на Путин не е предмет на нашата угриженост. България е член на НАТО, с цел да подсигурява националната си сигурност. Ако нашата сигурност е застрашена ще се възползваме от опциите, които ни дава участието в НАТО “, сподели още Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР