България все още е със статус страна с чума по

...
България все още е със статус страна с чума по
Коментари Харесай

България все още е със статус страна с чума по дребните животни

България към момента е със статус " страна с чума по дребните ". Това сподели изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) Дамян Илиев в изявление за Българска национална телевизия.
" Компетентността на фермерите в Болярово не е задоволително солидна " разяснява той по отношение на решението на районния съд в Елхово да анулира санкцията, наложена на Ана Петрова от Болярово. Миналото лято тя отхвърли да допусне ветеринарни лекари до стопанството си, макар че в нея бяха открити две позитивни проби за чува по овцете.
" Районният съд в Елхово анулира санкцията от 1900 лв. за стопаните от град Болярово, които не разрешиха на ветеринари да влязат във фермата им. Санкцията беше наложена от инспекторите в Ямбол предишното лято. Тогава Болярово беше оповестено за огнище на чума, само че фермите не разрешиха на инспекторите да влязат в парцелите им ", означи той.
Той добави, че до момента в който не е унищожено огнището в тази плантация (в Болярово - б.р.) статусът на България ще е, че в страната има чума по животните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР