България Водният режим в Перник става суров Очаква се новият

...
България Водният режим в Перник става суров Очаква се новият
Коментари Харесай

Водният режим в Перник става суров

България Водният режим в Перник става недопечен Очаква се новият режим да влезе в действие от четвъртък, 12 декември  Надежда Неменски 10 декември 2019, 19:58  Водният режим в Перник става недопечен Източник: iStock/Guliver Images
одният режим в Перник става още по-суров. Перничани ще имат вода един път дневно във времето от 16 до 22 ч., а в някои обитаеми места в региона вода ще има през ден, съобщи организация БГНЕС.

Търсене на излаз от водната рецесия в миньорския град пробваха да намерят през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова дружно с кмета на Перник Станислав Владимиров, зам.-министър Николай Нанков и представители на виновните институции.

След инспекцията: Нерегламентирано източване от язовир "Студена " към Радомир

Предложението за по-суровия режим на водата следва да бъде импортирано публично от ВиК Перник в утрешния ден, след което ще се пристъпи към новия режим на водата.

Очаква се той да влезе в действие от четвъртък, 12 декември .

„ Определеният в този момент часови диапазон съвсем не пести вода. Този режим сподели, че има проблеми със снабдяването на високите зони на Перник. След извършените срещи и днешната се обединихме към въвеждането на нов режим на водоподаване, който ВиК Перник би трябвало да създаде. Те предложиха вода в Перник да има сред 16 и 22 ч., а в някои от обитаемоте места да имат водоснабдяване през ден”, разгласи Аврамова и добави, че по този метод ВиК Перник подсигурява, че ще могат да обезпечат в избраните часове обикновено водоподаване, защото в настоящия вид на режима не могат.

Освобождават регионалния шеф на Перник

Аврамова акцентира, че

при стартирането на водата се получават и хидравлични удари в системата, които провокират по 13-15 нови повреди дневно .

Отделно от това се следи и голяма разлика сред притокът и оттокът в язовир „ Студена”. „ Притокът и оттокът се разминават много като дебит. Притокът е в рамките до 50 литра в секунда, а оттокът – 350 литра секунда”, уточни Аврамова. Тя увери, че не престават да търсят различни способи за водоснабдяване и търсят коя от концепциите е най-удачна, с цел да бъде приложена.

Радев: След Перник - да преосмислим ръководството на водите

Кметът на Перник Станислав Владимиров изрази неодобрение от протичащото се, само че призна, че в съответния случай той е извънредно належащ. „ Ангажиментите, които бяха поети от Министерство на регионалното развитие, съвсем не сме мръднали с нещо в вярната посока. Трябваше да има спешни екипи в Перник, за жалост подобен се появи единствено един път. Трябваше да се търсят спомагателни разновидности за увеличение размера на язовир „ Студена “, а

към момента сме на позицията, че търсим разновидности “,

разяснява той.

Владимиров разгласи, че ще съблюдава строго за осъществяването на водния режим и поетите задължения от страна на ВиК Перник, че всички поданици ще имат качествено водоснабдяване в избраното време. Той разяснява още, че причина за некачествено водоподаване в сегашните часови диапазони се дължи на неприятната организация във водното сдружение.

Стана ясно още, че ще има и смяна в управническия състав на ВиК Перник. Зам.-министърът Николай Нанков уточни, че язовирът не е бил изпускан поради ремонта на стената и уточни, че такива дейности са били подхванати през 2018 година и 4 пъти през 2019 година за да бъде избегнато преливане.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Перник воден режим .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Променят схемата за втората пенсия  1 Затвор и санкция до 5 000 лв. в случай че гориш боклуци  1 Koи са 3-те финансови клопката, в които попадат по заможните хора у нас  1 Бонус-малус системата ощетява жителите, смята омбудсманът --> Пaрите ни  Променят схемата за втората пенсия Променят схемата за втората пенсия  Затвор и санкция до 5 000 лв. в случай че гориш боклуци Затвор и санкция до 5 000 лв. в случай че гориш боклуци  Koи са 3-те финансови клопката, в които попадат по заможните хора у нас Koи са 3-те финансови клопката, в които попадат по заможните хора у нас  Бонус-малус системата ощетява жителите, смята омбудсманът Бонус-малус системата ощетява жителите, смята омбудсманът Не пропускай  Пълен парадокс, рискова кола със стърчаща гума в София Пълен парадокс, рискова кола със стърчаща гума в София  <br> <strong> Най-бруталните случаи </strong> на потъпкване на <strong> човешките права </strong> <br>
Най-бруталните случаи на потъпкване на човешките права
 <br> Теа сподели с щерка си Амая Шопова <br>
Теа сподели с щерка си Амая Шопова
 Обявиха номинациите за премиите “Златен глобус ” Обявиха номинациите за премиите “Златен глобус ” Последни  <p>Водният режим в Перник става суров</p> Водният режим в Перник става недопечен  <p>Гери Турийска: <strong><span style= Гери Турийска: В кухнята съм дете  Викторио Александров Сочен за палач се закани на родителите на жертвата:...  Големият конфликт Тервел Пулев – Дешон Уебстър директно в ефира Големият конфликт Тервел Пулев – Дешон Уебстър директно в...  <p><strong>Дейвид Гарет</strong> идва в София с новото си международно турне</p> Дейвид Гарет идва в София с новото си международно турне  Правилата за играта Правилата за играта  <p>Инцидент в учебно заведение: стълбище се пропука</p> Инцидент в учебно заведение: стълбище се пропука  <p><strong>Малмьо</strong> - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ)</p> Малмьо - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ)  Йорданка Фандъкова До 2 години затвор и солидна санкция за горене на гуми  „ Книговище “ провежда национално съревнование по четене „ Книговище “ провежда национално съревнование по четене  <p>Илон Мъск върти кръгчета с киберпикапа в Ел Ей</p> Илон Мъск върти кръгчета с киберпикапа в Ел Ей  Извънредна обстановка! Катастрофа и приключване на газ на Цариградско шосе Извънредна обстановка! Катастрофа и приключване на газ на...  <p>Каква е повода за гибелта на ученичката от Враца</p> Каква е повода за гибелта на ученичката от Враца  Ердоган се разгласи срещу Нобеловата премия за Хандке Ердоган се разгласи срещу Нобеловата премия за Хандке  Михаела Маринова: Борех се да направя Гарвана обичан за хората Михаела Маринова: Борех се да направя Гарвана обичан за...  Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон  Средният застрахователен приход е над 1000 лева Средният застрахователен приход е над 1000 лева  Путин за удара по Русия: Политически стимулирано Путин за удара по Русия: Политически стимулирано  <p>Жена трансформира <strong>стари вагони</strong> в неповторим <strong>дом </strong>(СНИМКИ)</p> Жена трансформира остарели вагони в неповторим дом (СНИМКИ)  Бет Харт Отлагат концерта на Бет Харт довечера заради... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Докторе, всичко ме боли. - Съсредоточете се, за всичко няма да Ви стигнат парите! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Хиляди българи се сбогуваха с великите Deep Purple  Непризнатият, непокорният, неспокойният. Вапцаров  Стоянка Мутафова: Кралицата на българската комедия  Изкуство: банан, залепен с тиксо, коства 120 000 $  Наум Шопов и Теа Минкова станаха родители  Къде в София всяка събота се случва знамение Водещи вести  Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон  <p>Каква е повода за гибелта на ученичката от Враца</p> Каква е повода за гибелта на ученичката от Враца  Викторио Александров Сочен за палач се закани на родителите на жертвата: Идвам, пристигам  <p>Стрелецът от болничното заведение се самоуби, шест жертви</p> Стрелба в болница в Чехия, шестима убити  <p><strong>Проверете:</strong> Колко хора по света имат същата фамилия като вас?</p> Проверете: Колко хора по света имат същата фамилия като вас?  Бет Харт Отлагат концерта на Бет Харт довечера заради заболяване  Момиче пропадна в парк във Велинград, с тежки изгаряния е Момиче пропадна в парк във Велинград, с тежки изгаряния е  Средният застрахователен приход е над 1000 лева Средният застрахователен приход е над 1000 лева  <p>Жена трансформира <strong>стари вагони</strong> в неповторим <strong>дом </strong>(СНИМКИ)</p> Жена трансформира остарели вагони в неповторим дом  Мая Манолова Манолова с нов план, връща се на работа  <p>Гери Турийска: <strong><span style= Гери Турийска: В кухнята съм дете  Големият конфликт Тервел Пулев – Дешон Уебстър директно в ефира Големият конфликт Тервел Пулев – Дешон Уебстър пряк
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР