България води успешна политика по отношение на оползотворяването на опаковките

...
България води успешна политика по отношение на оползотворяването на опаковките
Коментари Харесай

България на първо място в ЕС по ефективно събиране на опаковки от пестициди

България води сполучлива политика във връзка с оползотворяването на опаковките от препаратите за растителна отбрана. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на Годишна конференция на тематика "За чисто земеделие и сигурна околна среда ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Аз се веселя за този триумф и ще търсим всички благоприятни условия, които новата обща селскостопанска политика на Европейския съюз ще ни даде, след привършване на дебатите, по какъв начин да поддържаме такива политики, които са практики в земеделието, щадящи околната среда, добави тя.

Системата започва в края на 2013 година с поддръжката на Министерството на земеделието и храните и Българската организация по сигурност на храните. Този триумф е артикул на мениджмънта на тази асоциация (Асоциация Растителнозащитна Индустрия България – б.р.) Нашата роля постоянно е била подкрепяща. Ще търсим форми и през новия програмен интервал да подтикваме сходни практики, съобщи Танева.

Благодарение на тази система България е преди всичко в Европейския съюз по този индикатор с 97% оползотворяване на опаковките от препаратите за растителна отбрана. Ние сме отворени за това по какъв начин да надградим тази система и по какъв начин да мотивираме земеделските стопани да я употребяват. Трябва да търсим принадлежности в тази посока. В последна сметка задачата е щадящо околната среда земеделие, сподели още земеделският министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР