България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното

...
България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното
Коментари Харесай

ПП: Водят се разговори за отлагане за България на петролното ембарго на руски петрол

България води договаряния да бъде отсрочено за страната ни петролното ембарго на съветски нефт, с цел да има време за техническа пренастройка, с цел да може да преработва различен тип нефт, изясни Иван Манев, народен представител от " Продължаваме промяната " и член на енергийната комисия в Народното събрание пред Българска национална телевизия.

Според него налагането на несъгласие би било краен вид, само че това надали ще се случи, предвижда Иван Манев, като разясни, че българската рафинерия сега употребява 40% неруски нефт. Той акцентира, че съгласно него,  " към този момент се оправяме по-добре " в договарянията за отстояване на българските ползи в ЕС и даде за образец преформулирането на Плана за възобновяване, от който са били извадени газовите централи, с цел да не става страната по-зависима от вноса на газ. Манев няколко пъти повтори, че договарянията за петролното ембарго на равнище Европейски Съюз не са завършили.

Той засегна и диверсификацията на газовите доставки и сподели, че не можело ГЕРБ да приказват за диверсификцаия и да взимат 90 % от газа от едно място и от един снабдител, а на въпрос на водещия дали е правилно, че още веднъж ще внасяме съветски газ, само че 30 % по-скъпо, той посочи, че внасяме газ от Гърция, която получава освен съветски, само че и полутечен газ. Той даде елементарен образец - " в случай че се взима вода от пет реки в една обща тръба, Вие по какъв начин тъкмо ще знаете от коя река идва водата, която пиете? ". Депутатът от ръководещата партия също по този начин изясни, че в газохранилището в Чирен имало малко газ, тъй като било " края на отоплителния сезон и това е обикновено ". Той обаче се затрудни да изясни, защо газохранилището не е било напълнено след започването на войната, когато съгласно водещия е можело да се допусна, че Русия може да спре газа.

Манев в хода на разговора уточни, че за да се създадат наказания, които да вредят на Путин и да не вредят на нас, е належащо време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР