България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното

...
България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното
Коментари Харесай

ПП: Водят се разговори за отлагане за България на петролното ембарго на руски петрол

България води договаряния да бъде отсрочено за страната ни петролното ембарго на съветски нефт, с цел да има време за техническа пренастройка, с цел да може да преработва различен тип нефт, изясни Иван Манев, народен представител от " Продължаваме промяната " и член на енергийната комисия в Народното събрание пред Българска национална телевизия.

Според него налагането на несъгласие би било краен вид , само че това надали ще се случи, предвижда Иван Манев, като разясни, че българската рафинерия сега употребява 40% неруски нефт. Той акцентира, че съгласно него, " към този момент се оправяме по-добре " в договарянията за отстояване на българските ползи в Европейски Съюз и даде за образец преформулирането на Плана за възобновяване, от който са били извадени газовите централи, с цел да не става страната по-зависима от вноса на газ. Манев няколко пъти повтори, че договарянията за петролното ембарго на равнище Европейски Съюз не са завършили.

Той засегна и диверсификацията на газовите доставки и сподели, че не можело ГЕРБ да приказват за диверсификцаия и да взимат 90 % от газа от едно място и от един снабдител , а на въпрос на водещия дали е правилно, че още веднъж ще внасяме съветски газ, само че 30 % по-скъпо, той посочи, че внасяме газ от Гърция, която получава освен съветски, само че и полутечен газ. Той даде елементарен образец - " в случай че се взима вода от пет реки в една обща тръба, Вие по какъв начин тъкмо ще знаете от коя река идва водата, която пиете? ". Депутатът от ръководещата партия също по този начин изясни, че в газохранилището в Чирен имало малко газ, тъй като било " края на отоплителния сезон и това е обикновено " . Той обаче се затрудни да изясни, за какво газохранилището не е било напълнено след започването на войната, когато съгласно водещия е можело да се допусна, че Русия може да спре газа .

Манев в хода на диалога посочи, че с цел да се създадат наказания, които да вредят на Путин и да не вредят на нас, е належащо време.
 Политическа партия се заканват и за несъгласие в Европейски Съюз,
Политическа партия се заканват и за несъгласие в Европейски Съюз, " в случай че ножът опре до кокала "

Радослав Рибарски: Към момента няма формален отговор на настояването на България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР