България влиза в новата стопанска година със 117 милиарда БВП

...
България влиза в новата стопанска година със 117 милиарда БВП
Коментари Харесай

Радосвет Радев: Не е ясно с колко стопански субекта България ще влезе в 2021 г.

България влиза в новата стопанска година със 117 милиарда Брутният вътрешен продукт за изтеклата 2019 година Очакванията са Брутният вътрешен продукт да бъде към 110 милиарда лева или спад сред 5 и 10 милиарда. Не е ясно и какъв брой от предприятията ще оцелеят дотогава, с какъв брой икономически субекта България ще влезе в 2021 г. Това съобщи в ефира на ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев

" Това би трябвало да е грижа освен на бизнесмените, само че и тази страна по някакъв метод би трябвало да разбере, че тези са стопанските субекти, това е икономическата сила на България, която ще има силата и мощта да върне милиардните заеми, които са теглени, тъй като септември месец приключи с милиард остатък, а по редактирания бюджет за 2020 е разрешен недостиг от 5 милиарда Ние се намираме в точка, в която 6 милиарда лева ще бъдат разходвани ", сподели още шефът на БСК. 

" Това, което откриваме, е, че визията на държавното управление е, че оперативните стратегии са изцяло задоволителни за поддръжка на българския бизнес ", добави той. Правителството към този момент разгласи, че ще компенсира затворения бизнес. 50 милиона лв. ще бъдат разпределени сред 50 хиляди души в неплатен отпуск. Според Радев тази мярка е добра, само че ще засегне малко хора. 

" Трудно се попълнят документи, пишеш, доказваш с таблици спадове на обороти, в последните месеци това прави бизнесът ни. Излишна обществена сила е това. Държавата има система, през която да наблюдава тези неща – Национална агенция за приходите ", счита още Радев. 

Той определи като ефикасни ограниченията за ликвидна поддръжка на българските икономически субекти. " В момента настоящата мярка за ликвидно дребни и микро предприятия на стойност към 225 милиона върви при кандидатстване на малко над 21 хиляди микро и дребни компании. Чака се на следващия ден да приключи процедурата по разпределяне на нови към 170 млн. – които са към този момент за дребни и междинни предприятия - там помощта не е 3 -10 00 хиляди, а 100 000 лева ", изясни Радосвет Радев. 

И предвижда: " По време на затваряне на страната по мои калкулации бизнесът би трябвало да заплати към 3 милиарда на данъчно-осигурителната система ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР