България високо цени приноса на Суверенния военен хоспиталиерен орден на

...
България високо цени приноса на Суверенния военен хоспиталиерен орден на
Коментари Харесай

Суверенния Малтийски орден дари апаратура за български болници

България високо цени приноса на Суверенния боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта в поддръжка на най-нуждаещите се и уязвими групи освен в страната ни, само че и в международен мащаб. Отстояването на хуманните полезности и солидарността е наша обща идея. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с Великия магистър на Суверенния Малтийски медал Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.  Той е на държавно посещаване у нас по покана на българския президент. С визитата се означават 25 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Суверенния Малтийски медал.
Днес президентът и Великият магистър откриха първия по рода си в България високотехнологичен уред за рехабилитация на деца с церебрална парализа. Суверенният Малтийски медал ще подари и ехограф в столична болница за лекуване по белодробни заболявания, както и кола за спешна помощ за болничното заведение в Дупница, за което президентът изрази признателността на страната ни.
Един от най-древните християнски ордени реализира благотворителна, обществена и филантропична активност по целия свят, а у нас е провел над 350 разнообразни начинания в над 107 обитаеми места от 2005 година до момента. 
България високо цени поддръжката за лечебни заведения, както и активността на Суверенния Малтийски медал у нас в помощ на обществено слаби, на деца, на хора с увреждания, акцентира президентът Румен Радев. Държавният глава и Великият магистър обявиха, че съдействието и разговорът на най-високо ниво ще продължат да се задълбочават и развиват. Те бяха единомислещи, че би трябвало да се предизвиква разговорът сред религиозните общности, с цел да не се позволяват спорове и да се предотвратяват и  позволяват спешни обстановки. Гостът изрази убеденост, че идните му срещи с представители на гражданското общество и на обичайните вероизповедания у нас ще укрепят другарските връзки и съдействие сред Суверенния Малтийски медал и България. 
В делегацията, водена от фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, са Великият канцлер Албрехт Фрайхер декор Бьозелагер, както и Великият хоспиталиер Доминик Принц дьо Ла Рошфуко-Монбел. Държавното посещаване стартира с гала по публично посрещане на площад „ Св. Александър Невски “ и с полагане на венец пред паметника на Незнайния войник. След пленарните диалози на двете публични делегации беше валидирана илюстрована пощенска карта във връзка 25 години от установяването на дипломатически връзки.
Великият магистър се срещна с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, плануват се и срещи със Светия синод на Българската православна черква и с Главното мюфтийство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР