България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се

...
България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се
Коментари Харесай

Борисов очаква китайски инвестиции в зелената икономика на България

„ България високо цени връзките с Китайската национална република. Надяваме се във връзка 70-ата годишнина от установяването на дипломатически ни връзки през актуалната година да реализираме значими резултати в практическото съдействие и да издигнем връзките ни на ново, по-високо равнище “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Ли Хунджон, член на Политбюро на 19-ия Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), който е с сан на вицепремиер на Китайската национална република (КНР).

Хунджон е отпред на делегация, която е на посещаване у нас. В диалога с българския министър председател присъединяване взеха също изключителният и пълномощен дипломат на Китай в България Дун Сяодзюн и представители на управителни органи от китайския град Тиендзин.

Премиерът Борисов приветства положителното съдействие сред двете страни както на държавно, по този начин на парламентарно и районно равнище. Българският министър-председател, Ли Хунджон и представителите на китайския град Тиендзин разискаха опциите за съдействие в сферите от съвместен интерес сред наши и китайски градове.

„ Под вашето управление България се развива с бързи темпове “, съобщи Ли Хунджон, който съобщи на министър-председателя Бойко Борисов поздрави от президента на КНР Си Дзинпин и премиера Ли Къцян.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР