България високо оценява инициативите на краля на Йордания Абдула Втори

...
България високо оценява инициативите на краля на Йордания Абдула Втори
Коментари Харесай

България обеща на Йордания да помага в борбата с тероризма

България високо прави оценка самодейностите на краля на Йордания Абдула Втори за битка с тероризма като най-важната част от тях са срещите от процеса " Акаба ". Това гласи есенцията на известието от Правителствената пресслужба за срещата на премиера Бойко Борисов и йорданския външен министър Айман Ал Сафади.
Българският министър-председател добави, че сме подготвени да разгледаме вероятните форми на съдействие с процеса " Акаба " в границите на други формати като Процеса на съдействие в Югоизточна Европа или Берлинския развой.
" Можем да се борим дружно за реализиране на дълготраен мир в Близкия изток. Можем да използваме председателството на България на Берлинския развой, с цел да установим по-тясно съдействие с " Процесът от Акаба ", да набелязваме съответни дейности за оправянето с проблемите в Близкия изток ", съобщи и външният министър Захариева.
Какво обаче е " Акаба " - самодейността беше стартирана от крал Абдула II преди 4 години и планува серия от срещи на интернационално равнище за определяне на по-тесни връзки и съдействие във връзка с сигурността, граничния надзор и обмяната на опит сред прилежащи, районни и по-далечни страни - за ефикасна битка с тероризма. Целта на йорданския крал е да сложи тематиката за тероризма на водещо място в световния дневен ред.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР