България винаги е била сред най-активните и последователни поддръжници на

...
България винаги е била сред най-активните и последователни поддръжници на
Коментари Харесай

Донев: България е съмишленик и партньор на Черна гора по пътя ѝ към ЕС

„ България постоянно е била измежду най-активните и поредни поддръжници на европейската интеграция на Черна гора. В лицето на България имате добър другар “.

С тези думи министър председателят Гълъб Донев се обърна към новоизбрания президент на Черна гора Яков Милатович. Двамата водачи разговаряха след тържествената гала по полагането на клетва и встъпването в служба на Милатович, която се организира в Народното събрание в Подгорица.

Сред присъствалите на формалното събитие бяха също президентите на Хърватия, Сърбия, Албания и Косово - Зоран Миланович, Александър Вучич, Байрам Бегай и Вьоса Османи. В речта си след полагането на клетвата Милатович персонално благодари за наличието на държавните и държавните ръководители от района.

В рамките на диалога министър председателят Донев приветства президента Милатович за ангажираността му със стратегическата ориентировка и цели на страната, както и за декларирания блян към икономическо и обществено стабилизиране на Черна гора. „ Уверявам Ви, че ще продължим да поддържаме начинания и планове, ориентирани към Вашата стратегическа вероятност – сполучливото консолидиране в Европейски Съюз “, съобщи министър председателят Гълъб Донев пред новоизбрания президент на Черна гора. Българският министър-председател уточни, че едно от практическите измерения на тази поддръжка са реализираните планове по линия на българската публична помощ за развиване, както и другите формати на районното съдействие.

Донев и Милатович се ангажираха в бъдеще отличното съдействие сред България и Черна гора да откри удобно отражение върху нивото на комерсиалния стокообмен сред двете страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР